RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:20:35    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 26 januari 2012 12:01 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2012 08:59 uur

Onderhoud ven Groene Warande

Onderhoud ven Groene Warande

Op de foto: Hans Mols (links) is projectleider bij de gemeente en Ruud van Otterloo is werkzaam bij Waterschap De Dommel. Zij zien toe op het grootschalig onderhoud van de waterpartij in dierenpark De Groene Warande aan het Essche Heike. (Foto: Albert Stolwijk).

Maandag 30 januari wordt gestart met een grootschalig onderhoud aan de vijver in dierenpark De Groene Warande. Dit duurt ongeveer vier weken. Waterschap De Dommel neemt na deze grote schoonmaak het jaarlijkse onderhoud van de vijver aan het Essche Heike over van de gemeente Boxtel.

Door deze overname kan het waterschap beter sturing geven aan de waterhuishouding en kwaliteit. Hans van Otterloo, projectleider bij De Dommel, geeft aan dat zijn organisatie zo’n negentig waterlopen in achttien gemeentes in bezit heeft gekregen. ,,Dat is belangrijk voor de totale waterbeheersing in het stroomgebied van de Dommel.”

Voordat het waterschap het beheer van de vijver in dierenpark De Groene Warande overneemt, wordt de waterpartij grondig schoongemaakt. Zo wordt er baggerwerk verricht. ,,Er zit zo’n twaalfhonderd kuub slib in de vijver en daardoor kan bij hoge watertemperaturen blauwalg ontstaan. Het slib wordt verwijderd en waarschijnlijk hergebruikt voor compost, want het is schoon materiaal”, aldus Hans Mols, projectleider bij de gemeente Boxtel. Daarnaast wordt de oeverbescherming (beschoeiing) vervangen. ,,De paaltjes in de vijver zijn rot, dus dat is hard nodig. Ook maken we de oeverrand wat schuiner, zodat de herten en andere dieren makkelijker kunnen drinken en eenden beter uit de vijver kunnen komen”, zegt Mols. De dieren die op het eiland leven, worden tijdens de werkzaamheden verplaatst naar een plek enkele meters verderop.

Lees meer in het Brabants Centrum van donderdag 26 januari 2012.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Olieenzo Proef Culinair SNS Bank Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro