01:11:54    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 03 februari 2012 13:44 uur, laatst gewijzigd op 03 februari 2012 15:46 uur

Onbetrouwbaar ijs in Boxtel

Onbetrouwbaar ijs in Boxtel

Op de foto: Schaatsen kan (nog) niet op de Vorsenpoel. Maar er ligt een lekker dik pak sneeuw. Tijd dus voor sleetje rijden. (Foto: Henk van Weert).

Ondanks enkele dagen strenge vorst kan nog niet veilig geschaatst worden in Boxtel en omliggende dorpen. Volgens een woordvoerder van de gemeente Boxtel wordt de ijsdikte pas gemeten indien er meer dan tien centimeter ijs ligt; dat is nog nergens het geval.

Boxtel heeft de draaiboeken voor ijspret klaar liggen. Medewerkers van Openbare Werken meten de ijsdikte van zowel de Vorsenpoel in Boxtel-Oost als het Leijsenven in park Molenwijk. Beide plassen zijn nog maar gedeeltelijk dichtgevroren en dus is de ijsdikte nog niet gemeten.

Schaatsclub Viking '87 is verantwoordelijk voor het controleren van het ijs op recreatieplas De Langspier. Ook daar kan nog niet geschaatst worden. Ronduit gevaarlijk is het ijs op de nieuwe plas die in het grote park van Boxtel-Oost is aangelegd. Weliswaar ligt er ijs op deze retentievijver, maar door sterk wisselende waterstanden is het zeer onbetrouwbaar, zo waarschuwt de gemeente.

De actuele ontwikkelingen worden de komende dagen regelmatig via Brabants Centrum en via de website van de gemeente Boxtel (www.boxtel.nl) bekendgemaakt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Toverboom Doornmalen electro buisman optiek Podium Boxtel Alfa Huidtherapie Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Olieenzo Beleef Boxtel Filipe Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij