RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:44:52    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 20 december 2012 15:37 uur, laatst gewijzigd op 20 december 2012 15:38 uur

Omroep verhuist naar Stapelen

Omroep verhuist naar Stapelen

Op de foto: Vrijwilligers van de lokale omroep Dommelland zijn druk in de weer om alle apparatuur en benodigdheden een plekje te geven in de nieuwe tv-studio. (Foto: Albert Stolwijk).

Circa twintig vrijwilligers van de lokale omroep Dommelland vormden donderdag een heus verhuisbedrijf. De studio in De Kloosterhof te Liempde werd ontruimd en alle apparatuur, decors en meubilair werd overgebracht naar het voormalig schooltje nabij kasteel Stapelen. Daar vindt op 23 januari de eerste digitale live tv-uitzending plaats.

Voorzitter Inge van den Biggelaar van het productiebedrijf van Dommelland zegt dat de voorbije weken hard gewerkt is om twee lokalen van het vroegere schooltje om te bouwen tot opnamestudio, regiekamer en technische ruimte. ,,Er zijn voorzetramen en rolluiken geplaatst als geluidswering tegen de treinen die hier op korte afstand voorbij denderen. Daarnaast zijn wandjes geplaatst en is de boel geschilderd. Er is echt heel veel werk verzet", vertelt Van den Biggelaar.

Woensdag 2 januari wordt de eerste aflevering van Telebingo vanuit de nieuwe studio uitgezonden. Hier heeft Dommelland eindelijk de beschikking gekregen over een digitale aansluiting. Binnenkort start de promotiecampagne Zet 'm op! Ziggo 47. ,,Daarmee hopen we de kijkers terug te winnen die de voorbije jaren afhaakten omdat we alleen analoog uit konden zenden", zegt vrijwilliger Guus Bekooy.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Gemeente Boxtel SNS Bank Huidtherapie Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Geerts advies