RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:50:14    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 22 december 2014 16:35 uur, laatst gewijzigd op 22 december 2014 16:39 uur

Oliebollen voor Voedselbank

Oliebollen voor Voedselbank

Op de foto: Symbolisch overhandigde Jan Paashuis duizend oliebollen aan de Voedselbank. Jan Balk (midden) en Jan Geerts van de hulporganisatie namen de spontane geste dankbaar in ontvangst. (Foto: Henk van Weert).

Jan en Truus Paashuis hebben bij het oliebollenkraam aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel maandagmiddag duizend oliebollen geschonken aan de plaatselijke Voedselbank. ,,Op oudejaarsavond horen oliebollen op tafel te staan. Oók bij mensen die het niet zo breed hebben”, vindt ‘de zoete verwenner’.

Ook vorig jaar deelde Paashuis oliebollen uit aan cliënten van de Voedselbank. Die konden toen een tegoedbon inleveren. Dit jaar gaat het anders. Want het echtpaar Paashuis vindt het niet leuk voor mensen om aan hun gebakkraam te moeten laten zien dat zij op de Voedselbank zijn aangewezen. En dus halen secretaris Jan Balk en penningmeester Jan Geerts daags voor oudejaarsdag voor alle ruim honderd gezinnen een zak met tien oliebollen op. Bij de uitreiking van de kerstpakketten krijgen de cliënten morgen, dinsdag 23 december een briefje mee, dat ze een week later hun traktatie op kunnen halen. ,,En als je ze niet alle duizend nodig hebt, is dat geen probleem. Dan doen trakteren we met carnaval, als we weer hier in het centrum staan, nogmaals”, lachte Jan Paashuis.

De twee bestuurders van de Voedselbank toonden zich blij verrast met de spontane geste van het echtpaar Paashuis. ,,Een fantastisch gebaar”, aldus Balk. Dat vond ook wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel die de uitreiking maandagmiddag bijwoonde.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Geerts advies SNS Bank Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Huidtherapie