02:37:52    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 03 november 2013 17:59 uur, laatst gewijzigd op 03 november 2013 18:09 uur

Old Disco Classics in JRL

Old Disco Classics in JRL

Op de foto: Dirk Janssen (links) en Simon van Beurden blikken vooruit naar het promconcert Old Disco Classics dat de veteranenafdeling van voetbalclub ODC organiseert met Boxtel's Harmonie.

Twee Boxtelse verenigingen hebben elkaar gevonden voor een bijzonder project. De veteranenafdeling van voetbalclub ODC bestaat vijftig jaar en wil dat onder meer vieren met een muzikaal spektakel voor de lokale bevolking. Hiervoor is de medewerking gezocht van Boxtel’s Harmonie. Dat beide clubs zijn ontstaan in de wijk Breukelen en deels dezelfde oprichters kenden, zullen weinig mensen nog weten. Maar het draagt er vast aan bij dat de samenwerking is aangegaan.

Het ruim zestig muzikanten tellende blaasorkest presenteert vrijdag 15 en zaterdag 16 november vanaf 20.45 uur een sprankelend promconcert in het Jacob-Roelandslyceum. Over het repertoire hoefde niet lang te worden nagedacht. Gekozen is voor hits uit de tijd dat de huidige actieve voetbalveteranen nog tieners waren óf in het vaandelteam speelden. Disco dus. De titel was daarmee ook snel gevonden: Old Disco Classics. Juist ja, met dezelfde afkorting als… Overwinning Door Combinatie.

Onder leiding van dirigent William Linssen klinkt popmuziek uit de jaren zeventig en tachtig: onder meer van The Supremes, Toto, Village People, Aretha Franklin en Queen. Maar ook Nederlandstalige songs van bijvoorbeeld Rob de Nijs en De Dijk komen voorbij. Een combo, bestaande uit Helga den Ouden (toetsen), Joost van Liebergen (sologitaar) en André Loupias (basgitaar), versterkt het orkest.

Voor de zang tekenen vier talentvolle Brabantse musical- en poptalenten die vorig jaar al eens met Boxtel’s Harmonie het podium deelden in een succesvol programma: Ruud van Overdijk, Ingrid van den Nieuwenhuizen, Saskia van de Staak en Bart van Veldhoven. Klik hier voor een impressie. De kaarten voor de vrijdagavond zijn nagenoeg uitverkocht; wie voor zaterdag een entreebewijs wil hebben, moet snel zijn, melden organisatoren. Reserveren is mogelijkvia www.boxtelsharmonie.nl.

In de papieren editie van donderdag 31 oktober vertellen Simon van Beurden en Dirk Janssen in Brabants Centrum over de achtergronden.

 

Foto's

Old Disco Classics in JRL

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie Proef Culinair Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding