RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:11:52    zondag, 24 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 21 januari 2014 09:45 uur, laatst gewijzigd op 21 januari 2014 09:46 uur

Oggelrevue over 'Fort Eschkort'

Oggelrevue over \'Fort Eschkort\'

Op de foto: Leden van hofkapel De Knoestjes kropen vorig jaar tijdens de Oggelrevue in de poppenkast tijdens de vertolking van ’Jan Klaasen was trompetter’. (Foto: Gerard Schalkx).

De Oggelrevue in de Oggelvorsenpoel, al jaren een begrip in Esch, draagt dit jaar de titel ’Fort Eschkort’. De koldershow in dorpshuis De Es wordt gehouden op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 februari vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn zondag 26 januari te koop.

,,Een kasteelroman eindigt meestal met de zin ’Ze leefden nog lang en gelukkig!’ Maar of dat met de dorpsrevue in Esch ook het geval is? Dat is nog maar de vraag”, laat de organisatie weten. De Oggelrevue speelt zich dit jaar af in de Middeleeuwen. De koning van het fort zit in zijn maag met zijn huwbare dochter. Om de meest geschikte partner te vinden heeft de majesteit met zijn ridders gesproken. Zij houden echter niet van goede gesprekken, maar slaan er liever meteen op los. Daarom geeft de koning de lakei een opdracht: ’organiseer een strijd tussen de ridders om de hand van de prinses’. Dit gaat echter niet van een leien dakje…

Prins Lucas werd in november voor de tweede keer gekozen tot carnavalsprins. Samen met adjudant Patricia van Esch, ’proater’ Paul van den Dungen, jeugdprinses Renske Wagemans, adjudant Lieke van Rooij en ceremoniemeester Lenne Rovers regeert hij over de Oggelvorsenpoel.

De voorverkoop van de entreekaarten à 8 euro vindt dit jaar plaats op zondag 26 januari tussen 09.30 en 11.00 uur in dorpshuis De Es aan de Dorpsstraat.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Doornmalen electro Olieenzo Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel