RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:32:51    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 29 november 2013 10:08 uur, laatst gewijzigd op 29 november 2013 10:10 uur

Oergrond verwerkt in kunsttegels

Oergrond verwerkt in kunsttegels

Op de foto: Watergraaf Peter Glas (midden) overhandigde vorige week kunsttegels aan onder meer burgemeester Mark Buijs van Boxtel (links) en Ton Rombouts, burgemeester van ’s-Hertogenbosch.

Watergraaf Peter Glas van waterschap De Dommel overhandigde vorige week drie kunsttegels van kunstenares Hester Pilz aan burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel, Ton Rombouts, burgemeester van ’s-Hertogenbosch, en voorzitter Johan Hillen van de Belgische Watering De Dommelvallei. Het trio kreeg de opdracht een mooie plek te zoeken voor de kunstwerken.

In het Belgische gehucht Linder, ten zuiden van Neerpelt, ontspringt rivier de Dommel. Begin augustus maakten onder meer watergraaf Glas, wethouder Tossy de Man van de gemeente Boxtel, Hillen van de Belgische Watering en beeldend kunstenaars Pilz en Marten Groen een tocht naar de oorsprong van De Dommel. Daar werd de eerste oergrond opgegraven, die oorsprong, puurheid, schone grond en schoon water symboliseert.

Deze grond is verwerkt in het kunstwerk de ’Oerbank’ van kunstenaar Groen dat op 22 september feestelijk is onthuld bij het hoofdkantoor van waterschap De Dommel. Kunstenares Pilz stond mede aan de wieg van dit ontwerp en bedacht het verbindende concept van de oergrond. Zij maakte ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van het waterschap drie tegels van gelaagd van gelaagd veiligheidsglas waarin wederom de ’oergrond’ is verwerkt. Trots overhandigde Peter Glas de drie tegels aan de kersverse eigenaren en beheerders: de bestuurders Hillen, Buijs en Rombouts gaan er een mooi plekje voor zoeken…

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Zwanenberg adviesgroep Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Tiga Geld en Makelaardij Huidtherapie Kindertuin Koppelmans Natasja fashion Modecentrum Frans Theelen Toverboom Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Beleef Boxtel Rijschool Dolman 040Fit Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel SNS Bank