15:07:22    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 26 oktober 2012 13:35 uur, laatst gewijzigd op 26 oktober 2012 13:51 uur

Oehoe gesignaleerd in Boxtel

Oehoe gesignaleerd in Boxtel

Op de foto: Deze uil werd deze week in een tuin aan de Konijnshoolsedreef gesignaleerd. (Foto: Rini van Oirschot).

Lezers van Brabants Centrum hebben deze week in het centrum van Boxtel opnieuw een uil gesignaleerd. deze grote oehoe werd gesport in een tuin aan de Konijnshoolsedreef. Opvallend is dat het een ander exemplaar is dan de vogel die enkele weken geleden in de Molenstraat werd waargenomen.

Volgens kenners is de kans groot dat de dieren uit gevangenschap zijn ontsnapt. Uit een mailtje van de familie Janssen uit Boxtel blijkt dat de uil waarschijnlijk van hen afkomstig is. ,,Er zijn twee oehoe's uit ons hok ontsnapt. Één van de dieren kwam terug, omdat hij honger had. De andere is niet meer teruggekomen en dat vinden wij heel jammer. We zouden het dier graag terug willen."

Iemand anders denkt dat de uilen uit Lennisheuvel komen. ,,Regelmatig heb ik twee oehoes zien zitten in een verblijf in een grote tuin bij een huis in in Lennisheuvel. Ongeveer twee weken geleden daar nog gewandeld en heb de oehoes daar niet meer gezien."

Wie meer over de Boxtelse oehoe's weet, kan een e-mail sturen naar bc@brabantscentrum.nl.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa TopSlank Huidtherapie Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies EmielTechniek Remax-optimus Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Olieenzo Beleef Boxtel Podium Boxtel Toverboom