10:00:06    donderdag, 20 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 12 juni 2012 09:42 uur, laatst gewijzigd op 13 juni 2012 10:40 uur

Occupy op Jacob-Roelandslyceum

Occupy op Jacob-Roelandslyceum

Op de foto: Leerlingen uit eindexamenklassen van het JRL kampeerden in de nacht van maandag op dinsdag op het terrein van de school. (Foto: Albert Stolwijk).

Al een paar jaar is er geen examenstunt meer gehouden op het Jacob-Roelandslyceum. Een aantal eindexamenkandidaten vond dat het tijd was om dit jaar iets ludieks te organiseren. Zestien leerlingen kampeerden daarom in de nacht van maandag op dinsdag op het terrein van het JRL. Ze noemden hun initiatief ’Occupy JRL’.

Op een grasveld naast de fietsenstalling aan de achterkant van het JRL zijn een aantal tentjes opgezet. Zestien scholieren zaten dinsdagochtend in de stromende regen met z'n allen om een kampeertafeltje. ,,We blijven hier nog wel even zitten", verklaarde Caspar Safarlou. De leerlingen protesteren met hun actie tegen de bezuinigingen in het hoger onderwijs.

Guus Verhagen, afdelingsleider van de bovenbouw, wist nog van niets, maar wist de actie wel te waarderen. ,,Al is het natuurlijk nog maar de vraag of de leerlingen hun diploma donderdag in ontvangst mogen nemen na deze actie", lachte hij.

Auteur: Annelieke van der Linden

Advertenties