19:18:17    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 02 januari 2014 15:11 uur, laatst gewijzigd op 02 januari 2014 20:19 uur

Obelisk in natuurpark Boscheind

Obelisk in natuurpark Boscheind

Een werkgroep uit Lennisheuvel, met leden die voorheen onder de noemer Zeg nee tegen kV samenwerkten, is van plan een kunstwerk in natuurpark Boscheind te realiseren. Hier komt mogelijk volgend jaar een obelisk van ruim vijf meter hoog te staan. Het ontwerp is afkomstig van kunstenaar Paul Simons uit Lennisheuvel.

Kunstenaar Simons heeft naar aanleiding van tekeningen die kinderen maakten op het Lennisfeest in september en gesprekken met de werkgroep een ontwerp gemaakt voor het kunstwerk. De obelisk wordt vijf tot zes meter hoog en wordt gemaakt van cortenstaal, bekend van de kunstwerken van Boxtelaar Marten Groen die onder meer bij waterschap De Dommel en aan de Hendrik Verheeslaan staan.

Met het werk wil de werkgroep de kracht tonen die Lennisheuvel in zich heeft. Hiermee wordt verwezen naar de gebeurtenissen rond het kV-station, waarbij de inwoners het voor elkaar kregen dat het kV-station op een andere locatie wordt gerealiseerd. Het kunstwerk bestaat uit vier stroken die op het hoogste punt bij elkaar komen. ,,Daardoor wordt de obelisk transparant. Dit staat voor de relatie tussen Lennisheuvel en de gemeente Boxtel", aldus Marieke van den Heuvel van de werkgroep. Inmiddels wordt gezocht naar financiële middelen om het kunstwerk te realiseren. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Filipe TopSlank Remax-optimus Huidtherapie Podium Boxtel Doornmalen electro Alfa Beleef Boxtel Toverboom Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Olieenzo Geerts advies Meubelmakerijdenberg EmielTechniek