RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:14:48    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 02 april 2013 13:55 uur, laatst gewijzigd op 02 april 2013 13:57 uur

OV-chipkaart in de buurtbus

OV-chipkaart in de buurtbus

Op de foto: Buurtbus 203 van Liempde naar 's-Hertogenbosch stopt ook op het Marktplein in Esch. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Op 6 april stoppen de buurtbussen met de verkoop van enkele reis ritkaarten. Reizigers dienen voortaan gebruik te maken van de OV-chipkaart. In Boxtel zijn deze OV-kaarten niet te koop, ook niet in de buurtbussen. Opladen kan wel: op het NS-station en in supermarkt Albert Heijn.

Sinds kort zijn de buurtbussen van de lijnen 203 (van Liempde via Boxtel en Esch naar ’s-Hertogenbosch), 204 (Sint-Oedenrode/Boxtel/Schijndel) en 299 (Oirschot/Boxtel/Sint-Michielsgestel voorzien van een chipapparaat.

Er zijn twee soorten OV-chipkaarten. Wie veel reist doet er goed aan een persoonlijke chipkaart aan te schaffen die recht geeft op diverse kortingstarieven. Deze kost eenmalig 7,50 euro en wordt voorzien van de naam en een foto van de pashouder. Daarnaast zijn er niet-persoonlijke OV-kaarten die eveneens 7,50 euro kosten. Jongeren van 17 en 18 jaar kunnen in Brabant op werkdagen onbeperkt met de bus reizen voor 40,85 euro per maand.

Via de website www.ov-chipkaart.nl en aan de balies van de NS-stations in ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven zijn de chipkaarten te koop.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro SNS Bank Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Huidtherapie Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen