23:41:39    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 21 februari 2013 22:08 uur, laatst gewijzigd op 22 februari 2013 10:37 uur

OM eist cel en tbs in moordzaak

OM eist cel en tbs in moordzaak

Op de foto: De technische recherche deed in juni 2012 onderzoek in de woning aan de Charpentierstraat nadat een stoffelijk overschot werd gevonden. (Archieffoto: Gerard Schalkx).

Het openbaar ministerie heeft donderdagmiddag tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 42-jarige vrouw. De Tilburgse zou op 22 juni 2012 Boxtelaar Jos van Erp in zijn woning aan de Charpentierstraat hebben doodgeschoten.

Tijdens de behandeling van de zaak bij de rechtbank van 's-Hertogenbosch stelde de officier van justitie dat de verdachte de Boxtelaar met voorbedachte rade heeft vermoord. Ze acht dit bewezen doordat de vrouw haar pistool zou hebben gepakt en geladen terwijl het slachtoffer lag te slapen.

Verder werd bekend dat de verdachte lid was van een schietvereniging en een vuurwapen in huis mocht hebben. ,,Ze mocht dit echter niet vervoeren", aldus de officier van justitie. De verdachte is onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Volgens deskundigen was ze ten tijde van de moord verminderd toerekeningsvatbaar. De kans op recidive is volgens het Pieter Baan Centrum groot.

De rechtbank doet donderdag 7 maart uitspraak in de zaak.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Huidtherapie Geerts advies Elan Bikes support Doornmalen electro Toverboom Podium Boxtel Filipe Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Meubelmakerijdenberg EmielTechniek