RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:12:46    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 15 augustus 2014 08:45 uur, laatst gewijzigd op 15 augustus 2014 10:45 uur

ODC win oefenpotje bij DVG

ODC win oefenpotje bij DVG

Op de foto: DVG was in de eerste helft enkele keren gevaarlijk voor het doel van ODC. Willem van de Kerkhof (links) maakte enkele aanvallen onschadelijk. (Foto: Marc Cleutjens).

De kersverse tweedeklasser ODC heeft donderdagavond in een gezellig sportpark De Roode Bleek in Liempde met 1-2 gewonnen van thuisploeg DVG. De Boxtelaren die via de nacompetitie een plek in de tweede klasse verdienden, leidden bij rust met 0-1. De derby tussen DVG en ODC wordt niet vaak gespeeld.

Het oefenduel trok veel toeschouwers, niet alleen uit Liempde maar ook uit Boxtel. Ze zagen DVG - dat wordt geleid door Arthur Brands - overrompelend van start gaan; in de eerste minuut kreeg de vierdeklasser twee goede kansen om de voorsprong te openen. Even later vloog een inzet tegen de lat.

Nadat de eerste Liempdse storm was gaan liggen, speelde het duel zich vooral op het middenveld af. ODC creëerde enkele kansen, maar miste het doel of stuitte op doelman Sander van Eeuwijk. DVG deelde met Tarn van de Wiel enkele speldenprikjes uit.

Kort voor rust kwam ODC verdiend op voorsprong. De ploeg van trainer Frank van den Berg was de bovenliggende partij en zag het veldoverwicht beloond met een fraaie treffer. Na rust trad de duisternis snel in en scoorden beide teams in de avondschemering eenmaal. Eindstand: 1-2.

De derby tussen DVG en ODC staat niet vaak op de kalender. In competitieverband treffen teams van beide verenigingen elkaar nauwelijks omdat ze uitkomen in twee verschillende regio's Zuid. En dat wordt zowel door de supporters van ODC als DVG betreurd. ,,We hoeven alleen de A2 maar over te steken om tegen elkaar te spelen", klonk het veelvuldig langs de lijn.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies