RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:28:04    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 15 augustus 2013 22:13 uur, laatst gewijzigd op 19 augustus 2013 12:06 uur

ODC overrompelt Boxtel: 1-5

ODC overrompelt Boxtel: 1-5

Op de foto: Spelbeeld uit de vriendschappelijke derby Boxtel-ODC, die door de gasten afgetekend werd gewonnen: 1-5. (Foto: Peter de Koning).

De vriendschappelijke derby tussen de plaatselijke derdeklassers ODC en Boxtel is donderdagavond in een 1-5 overwinning voor de tricolores geeindigd. In sportpark Munsel zagen ongeveer driehonderd toeschouwers dat ODC de thuisploeg overrompelde en vooral in de tweede helft zeer trefzeker was.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Op een van de bijvelden van Munsel - het hoofdveld is in de zomer deels opnieuw ingezaaid en waarschijnlijk pas in oktober speelklaar - creeerden beide ploegen enkele goede kansen die door beide doelmannen onschadelijk werden gemaakt.

De openingstreffer halverwege de eerste helft was van Bas van de Pasch, die ODC op 0-1 bracht. Na rust verdubbelde Jorn Penninx de score. Hij reageerde alert op een ziedende vrije trap van ODC-aanvoerder Rob Scholten. Sjoerd van Lokven pegelde de bal even later vanaf de zestien in de kruising: 0-3.

Nadat het soms slordig spelende Boxtel de stand via een scrimmage op 1-3 had gebracht - doelpuntenmaker Bas Pennings - was het ODC dat snel orde op zaken stelde. Ondanks de ruime voorsprong bleef de formatie zoeken naar meer treffers. Die kwamen er, via opnieuw Penninx en Bart Dammers. Eindstand: 1-5.

ODC en Boxtel begroeten elkaar later dit seizoen tweemaal in competitieverband. ODC is 15 september gastheer voor de Boxtelse derby, op 26 januari is de return in sportpark Munsel.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Olieenzo Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Beleef Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen SNS Bank