21:31:56    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 mei 2011 14:29 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2011 14:29 uur

ODC op weg naar nieuw clubhuis

ODC op weg naar nieuw clubhuis

Op de foto: Jeugdspelers van ODC leven zich uit op het kunstgrasveld in sportpark Wagenaars aan het Essche Heike. (Foto: Peter de Koning).

Na de aanleg van kunstgras in sportpark Wagenaars aan het Essche Heike in 2010, moet 2011 het jaar van het clubhuis worden. Voetbalclub ODC maakt zich op voor de tweede fase van een project dat moet leiden tot een geheel vernieuwd sportpark, compleet met tribune, kleedlokalen en voldoende parkeerplaatsen. Om die reden moet manege De langspier aan de Molenwijkseweg verplaatst worden. Eén van de beoogde locaties is De Renbaan in Boxtel-West, de plek waar eerder ODC geprojecteerd was.

Wethouder Willie van de Langenberg, die het dossier-ODC sinds de jaarwisseling heeft overgenomen van wethouder Anton van Aert, is optimistisch over de bouw van de nieuwe kleedlokalen en kantine. Binnenkort treedt hij in overleg met ODC en wordt bekeken hoe 2011 benut kan worden om de plannen verder uit te werken. ,,Tegelijk met de bouwvergunning wordt een ontheffing op het bestemmingsplan aangevraagd”, aldus Van de Langenberg. Hij verwacht weinig weerstand, maar denkt niet dat de schop dit jaar al in de grond kan.

Tegelijk met de planvorming voor een clubhuis wordt gewerkt aan de verhuizing van manege De Langspier. De locatie die als eerste naar voren komt, blijkt De Renbaan te zijn. Hier heeft de gemeente grond in bezit. ,,De Raad van State deed eerder uitspraken over onze plannen daar. Wie de uitspraken goed leest, zal zien dat het bouwen van een manege op die plek voorstelbaar is.” Ook in Lennisheuvel is gezocht naar mogelijke locaties.

De manege moet verhuizen om ODC een volwaardig onderkomen te kunnen bieden. Op de plek van de manege zijn twee grasvelden geprojecteerd, evenals een tribune. Mogelijk wordt de tribune geïntegreerd in de nieuwbouw van het clubhuis. ,,We overwegen de architect te vragen om rekening te houden met een gebouw dat alle functies in zich verenigt, dus ook een tribune”, aldus wethouder Van de Langenberg.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Huidtherapie Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Olieenzo Café zaal Kloosterzicht