RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:02:24    zondag, 18 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 01 april 2013 18:11 uur, laatst gewijzigd op 01 april 2013 21:49 uur

ODC laat Boxtel ontsnappen

ODC laat Boxtel ontsnappen

Op de foto: Boxtel is in de aanval in het duel met aartsrivaal ODC. 'BOC' won de derby in Sportpark Molenwijk uiteindelijk met 0-1. (Foto: Peter de Koning).

De Boxtelse derby tussen ODC en RKSV Boxtel had geen winnaar verdiend, maar het waren uiteindelijk de bezoekers uit Munsel die in een zonovergoten Sportpark Molenwijk voor 1.500 toeschouwers met de drie punten naar huis gingen. 'BOC' boekte in een sfeervolle entourage een zwaarbevochten zege: 0-1. Michel Meezen mocht zich namens de bezoekers matchwinner noemen.

In de eerste helft was Boxtel, de nummer drie op de ranglijst in de derde klasse C, de bovenliggende partij. De gasten waren beter op dreef, creëerden de meeste mogelijkheden en waren enkele malen dicht bij de openingstreffer. Toch was het thuisploeg ODC dat vlak voor het einde van de eerste helft de beste kans kreeg. Volgens veel toeschouwers werd de bal van dichtbij zelfs over de doellijn gewerkt, maar de scheidsrechter en zijn assistent hadden dit niet opgemerkt en lieten doorspelen.

In de blessuretijd van de eerste helft claimde Boxtel een penalty na een handsbal van een ODC-speler, maar ook dit werd over het hoofd gezien door de arbitrage. Na de thee tekende Meezen in de 59e minuut voor de enige en beslissende treffer. In de laatste twintig minuten kregen de gastheren een paar dotten van kansen op de gelijkmaker, maar faalde de ploeg hopeloos in de afwerking. De 1-1 van ODC hing tot de laatste seconden in de lucht, maar uiteindelijk hield Boxtel met veel moeite stand.

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Koppelmans Kindertuin Modecentrum Frans Theelen Natasja fashion Zwanenberg adviesgroep Huidtherapie Beleef Boxtel Geerts advies 040Fit Café zaal Kloosterzicht Rijschool Dolman Gemeente Boxtel TopSlank Toverboom Meubelmakerijdenberg Olieenzo SNS Bank Tiga Doornmalen electro