21:58:22    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Maandag, 01 april 2013 18:11 uur, laatst gewijzigd op 01 april 2013 21:49 uur

ODC laat Boxtel ontsnappen

ODC laat Boxtel ontsnappen

Op de foto: Boxtel is in de aanval in het duel met aartsrivaal ODC. 'BOC' won de derby in Sportpark Molenwijk uiteindelijk met 0-1. (Foto: Peter de Koning).

De Boxtelse derby tussen ODC en RKSV Boxtel had geen winnaar verdiend, maar het waren uiteindelijk de bezoekers uit Munsel die in een zonovergoten Sportpark Molenwijk voor 1.500 toeschouwers met de drie punten naar huis gingen. 'BOC' boekte in een sfeervolle entourage een zwaarbevochten zege: 0-1. Michel Meezen mocht zich namens de bezoekers matchwinner noemen.

In de eerste helft was Boxtel, de nummer drie op de ranglijst in de derde klasse C, de bovenliggende partij. De gasten waren beter op dreef, creëerden de meeste mogelijkheden en waren enkele malen dicht bij de openingstreffer. Toch was het thuisploeg ODC dat vlak voor het einde van de eerste helft de beste kans kreeg. Volgens veel toeschouwers werd de bal van dichtbij zelfs over de doellijn gewerkt, maar de scheidsrechter en zijn assistent hadden dit niet opgemerkt en lieten doorspelen.

In de blessuretijd van de eerste helft claimde Boxtel een penalty na een handsbal van een ODC-speler, maar ook dit werd over het hoofd gezien door de arbitrage. Na de thee tekende Meezen in de 59e minuut voor de enige en beslissende treffer. In de laatste twintig minuten kregen de gastheren een paar dotten van kansen op de gelijkmaker, maar faalde de ploeg hopeloos in de afwerking. De 1-1 van ODC hing tot de laatste seconden in de lucht, maar uiteindelijk hield Boxtel met veel moeite stand.

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Olieenzo Geerts advies Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Gemeente Boxtel