RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:51:05    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 29 december 2011 14:48 uur, laatst gewijzigd op 29 december 2011 14:51 uur

Notarissen gaan weer samen

Notarissen gaan weer samen

Op de foto: Notaris Jan Karel Wösten (links) gaat met pensioen; zijn drie collega's voegen hun kantoren samen. V.l.n.r. Monique van 't Hooft, Martijn van Rosmalen en Edwin van Luijn. (Foto: Henk van Weert).

Drie jaar nadat in Boxtel een tweede notariaat werd geopend, voegen beide kantoren zich samen. Vanaf 1 januari werken Monique van ’t Hooft, Martijn van Rosmalen en Edwin van Luijn onder één dak in het statige herenhuis aan de Clarissenstraat. Jan Karel Wösten gaat met pensioen.

Dat Van Rosmalen begin januari 2009 aan de Baroniestraat met zijn voormalige studiegenoot Van Luijn een tweede notariskantoor opende, had onder meer te maken met het vrijgeven van de tarieven vijf jaar geleden. Het leidde landelijk tot een hevige concurrentiestrijd tussen notarissen. ,,In Boxtel liepen de prijzen de afgelopen jaren niet ver uiteen. Beide kantoren kozen ervoor kwaliteit te blijven leveren en niet per se de goedkoopste te zijn”, vertelt Wösten die bijna 65 is.

Van ’t Hooft knikt. ,,De voorbije tijd zijn regelmatig gesprekken gevoerd tussen beide notariskantoren en bleek dat we qua aanpak en werkwijze dicht bij elkaar zitten. Dan is het verstandig om ook samen verder te gaan. Binnen het kantoor ontstaat zo meer knowhow en dat is een goede zaak omdat wetgeving steeds complexer wordt.” Wösten geeft aan dat de samenvoeging ook de mogelijkheid biedt dat notarissen zich gaan specialiseren en een nog bredere dienstverlening geven.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Olieenzo Huidtherapie Proef Culinair Geld en Makelaardij Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Gemeente Boxtel