RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:38:46    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 13 oktober 2011 16:15 uur, laatst gewijzigd op 15 oktober 2011 15:15 uur

Noster Domus biedt zorg op maat

Noster Domus biedt zorg op maat

Op de foto: Piet van den Nosterum bestudeert de tekening bij de bouwput van de toekomstige woonvoorziening aan de Leenhoflaan. (Foto: Albert Stolwijk).

Op de hoek van de Leenhoflaan en ’t Ronduutje wordt op initiatief van Piet en Helma van den Nosterum een bijzonder bouwproject gerealiseerd. Volgend jaar oktober moet hier een woning voor negen mensen met een verstandelijke beperking de deuren openen. Ouders van toekomstige bewoners kiezen voor een kleinschalige woonvorm met zorg op maat.

Bas, de twintigjarige zoon van het echtpaar Van den Nosterum, heeft het syndroom van Down. Actief en levenslustig als hij is, ziet Bas hoe steeds meer leeftijdgenoten in de familie- en vriendenkring zelfstandig gaan wonen. ,,Zelf wil hij dat ook graag, maar dat kan natuurlijk niet zomaar als kind met een beperking”, vertelt Piet.

Toch wil hij samen met zijn echtgenote een veilige woonplek creëren waar hun zoon Bas zich gelukkig voelt en zich verder kan ontwikkelen. Bas heeft voor de zomervakantie zijn laatste lesdag gehad op ZMLK-school De Speelman en werkt nu in de bakkerij van dagcentrum De Werf. ,,Net zoals andere ouders hun kind helpen om op kamers te gaan wonen of een eerste huis te kopen, zo willen wij ook onze zoon helpen aan een fijne woonplek. Alleen vereist het voor Bas wel een bijzondere aanpak.”

Meer informatie over het project is te vinden op www.nosterdomus.nl.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht