RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:05:44    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 12 december 2014 21:43 uur, laatst gewijzigd op 12 december 2014 21:47 uur

Nostalgische kermis is geopend

Nostalgische kermis is geopend

Op de foto: Tessa Berkelmans zong enkele engelstalige kerstliedjes op het balkon van het gemeentehuis. (Foto: Peter de Koning).

Met een miniconcertje verzorgd door de Liempdse zangeres Tessa Berkelmans werd vrijdagavond de nostalgische kermis op de Markt in Boxtel geopend. Die opening dreigde door de regen volledig in het water te vallen. Toch werd het net voor de eerste noot nog droog.

Berkelmans zong enkele engelstalige kerstkrakers voor een handjevol mensen dat zich op de Markt had verzameld. Zelf stond ze op het balkon van het gemeentehuis met uitzicht over de Markt waar alle kermisatrracties met hun lichten een gezellige sfeer opriepen.

Na afloop van het miniconcert bedankte wethouder Herman van Wanrooij iedereen die de kermis mogelijk had gemaakt. Vervolgens deelde hij oliebollen uit. Die vonden gretig aftrek. Kort daarna gingen de attracties draaien en bemanden enkele kinderen de rups, draaimolen en treintjes.

Rups

Tot en met woensdag 17 december kunnen mensen genieten van nostalgische kermisattracties, zoals een oud-Hollandse snoepkraam, het reuzenrad, de rups, draaimolen, zweefmolen en luchtschommels. Zaterdag en overmorgen kunnen bezoekers tot 22.00 uur zwieren en zwaaien. Van zondag 14 tot en met woensdag 17 december zijn de attracties geopend van 14.00 tot 21.00 uur

Zondag 14 december komt daar van 12.00 tot 17.00 uur nog een kerstfair bij. Vanaf elektronicazaak Expert Boxtel aan de Rechterstraat tot aan de Rabobank aan de Stationsstraat worden zestig kramen geplaatst. Daarnaast worden ook de Croonpassage en de Rozemarijnstraat meegenomen. Bij De Croon wordt zelfs een pleintje in de sfeer van Charles Dickens gecreeërd door houten chalets te plaatsen. Tijdens de kerstfair zullen ook verschillende lokale muziekgezelschappen optreden, zoals Noottoestand en het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Proef Culinair Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Olieenzo