12:17:38    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 04 februari 2012 13:08 uur, laatst gewijzigd op 08 februari 2012 16:26 uur

Normaal treinverkeer in regio Boxtel

Normaal treinverkeer in regio Boxtel

Op de foto: Deze trein strandde zaterdag tussen Boxtel en Vught, nabij Esch. Waarschijnlijk door een kapotte bovenleiding. (Foto: Peter de Koning).

Het voortdurende, extreme winterse weer blijft grote problemen veroorzaken op het Nederlandse spoor. Op veel trajecten in het land rijden hierdoor minder treinen. Ook voor de komende dagen wordt strenge vorst verwacht. De NS besloot begin deze week in overleg met spoorbeheerder ProRail om in elk geval tot en met vrijdag 10 februari met een aangepaste dienstregeling te blijven rijden, maar dit geldt niet voor het treinverkeer in Brabant, waaronder in de regio Boxtel-'s-Hertogenbosch. 

,,De treinen rijden in Brabant volgens het reguliere rooster, onder voorbehoud van stroringen", liet een NS-woordvoerder woensdagmiddag weten.   

De dienstregeling is in delen van het land aangepast om filevorming op het spoor te voorkomen en de kans te verkleinen dat het treinverkeer vastloopt. ,,Ondanks deze maatregelen blijven de wissels, seinen en bovenleidingen stroringsgevoelig en is het treinverkeer kwetsbaar voor de winterse onstandigheden", aldus de NS.

Volgens ProRail  kan veel apparatuur de kou niet aan. Reizigers dienen rekening te houden met meer drukte in de trein, vaker overstappen en een langere reistijd. ,,Vooral in de spits is het veel drukker dan normaal. Wij raden reizigers aan om, als dat kan, een trein eerder of later te nemen. Plan kort voor het vertrek uw reis voor een zo actueel mogelijk advies", stelt de NS. 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Elan Bikes support TopSlank Olieenzo Beleef Boxtel Filipe Alfa Toverboom Doornmalen electro EmielTechniek Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg buisman optiek Geerts advies