RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:30:41    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 04 februari 2012 13:08 uur, laatst gewijzigd op 08 februari 2012 16:26 uur

Normaal treinverkeer in regio Boxtel

Normaal treinverkeer in regio Boxtel

Op de foto: Deze trein strandde zaterdag tussen Boxtel en Vught, nabij Esch. Waarschijnlijk door een kapotte bovenleiding. (Foto: Peter de Koning).

Het voortdurende, extreme winterse weer blijft grote problemen veroorzaken op het Nederlandse spoor. Op veel trajecten in het land rijden hierdoor minder treinen. Ook voor de komende dagen wordt strenge vorst verwacht. De NS besloot begin deze week in overleg met spoorbeheerder ProRail om in elk geval tot en met vrijdag 10 februari met een aangepaste dienstregeling te blijven rijden, maar dit geldt niet voor het treinverkeer in Brabant, waaronder in de regio Boxtel-'s-Hertogenbosch. 

,,De treinen rijden in Brabant volgens het reguliere rooster, onder voorbehoud van stroringen", liet een NS-woordvoerder woensdagmiddag weten.   

De dienstregeling is in delen van het land aangepast om filevorming op het spoor te voorkomen en de kans te verkleinen dat het treinverkeer vastloopt. ,,Ondanks deze maatregelen blijven de wissels, seinen en bovenleidingen stroringsgevoelig en is het treinverkeer kwetsbaar voor de winterse onstandigheden", aldus de NS.

Volgens ProRail  kan veel apparatuur de kou niet aan. Reizigers dienen rekening te houden met meer drukte in de trein, vaker overstappen en een langere reistijd. ,,Vooral in de spits is het veel drukker dan normaal. Wij raden reizigers aan om, als dat kan, een trein eerder of later te nemen. Plan kort voor het vertrek uw reis voor een zo actueel mogelijk advies", stelt de NS. 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij