15:17:53    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 18 augustus 2011 21:53 uur, laatst gewijzigd op 19 augustus 2011 09:59 uur

Noodweer trekt ook over Boxtel

Het noodweer dat donderdagavond over Boxtel trok heeft niet tot overlastmeldingen geleid. Stevige onweersbuien zorgden wel voor enige hinder in het verkeer. Enkele bezorgers van Brabants Centrum hebben de bezorging van de krant enige tijd onderbroken vanwege het onweer, maar hebben hun krantenwijk inmiddels weer opgepakt.

Iets na 18.00 uur werden de brandweerkorpsen in de regio gealarmeerd voor de slechte weersomstandigheden. Ook landelijk was een waarschuwing van kracht; hulpdiensten waren paraat om te reageren op noodsituaties. Om 21.15 uur werd de waarschuwing ingetrokken. In Haaren rukte de brandweer uit voor een woningbrand aan 't Eind; op dit moment is onbekend of die brand verband houdt met het noodweer.

In Belgie heeft het noodweer veel problemen veroorzaakt. Op Pukkelpop, een groot rockfestival in de Belgische provincie Limburg, stortte een tent in en kwamen vijf bezoekers om het leven. Meer dan zestig festivalgangers zouden gewond zijn geraakt. In de Nederlandse provincie Limburg ontstond wateroverlast door de stortbuien.

 

Advertenties