RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:21:34    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 04 mei 2011 16:49 uur, laatst gewijzigd op 04 mei 2011 16:51 uur

Noodlokalen De Beemden verplaatst

Noodlokalen De Beemden verplaatst

Op de foto: Met een grote kraan werden de noodlokalen van basisschool De Beemden gisteren verplaatst. (Foto: Albert Stolwijk).

De noodlokalen van basisschool De Beemden zijn gisteren verplaatst. Het bedrijf Xtreem Transport uit Son en Breugel verhuisde de lokalen naar de andere kant van het schoolterrein aan het Apollopad. Op de plek van de noodgebouwen wordt binnenkort gestart met de nieuwbouw van sbo-school De Maremak.

De firma Van Pinxteren uit Boxtel startte deze week met grondwerkzaamheden zodat de noodlokalen probleemloos verplaatst konden worden. ,,In totaal worden negen keten verplaatst”, vertelt Boxtelaar John Tijbosch van Xtreem Transport. ,,We hebben onze zwaarste kraan meegenomen. Hiermee worden de noodlokalen op een dieplader geplaatst en vervolgens naar de andere kant van het terrein gebracht. Daar worden ze er weer afgehaald en op het schoolplein neergezet.”

De noodlokalen komen te staan tussen de speeltuin en het hek wat de school scheidt van het Apollopad. De keten zijn elk zeven bij drie  meter. ,,Dat wordt dus passen en meten”, zegt Tijbosch. ,,We hebben veel voorbereidingen moeten treffen want het past allemaal maar nét.” De noodlokalen zijn voor de meivakantie door schoolpersoneel en leerlingen leeggehaald. ,,Alles moet zoveel mogelijk heel blijven”, legt Tijbosch uit. ,,Na de meivakantie kunnen de noodlokalen weer ingericht worden.”

De Maremak verhuist van brede school De Wilgenbroek naar een nieuw gebouw bij basisschool De Beemden. Beide scholen krijgen een eigen entree. Schoolbestuur Sint-Christoffel wil aan het Apollopad een volwaardig onderwijscentrum realiseren met voor-, tussen- en naschoolse opvang voor kinderen tussen 0 en 13 jaar. Na de verhuizing van De Maremak betrekt basisschool De Hobbendonken de leegkomende lokalen in brede school De Wilgenbroek.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel SNS Bank Huidtherapie Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Geerts advies Gemeente Boxtel