RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:01:00    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Zondag, 02 februari 2014 10:01 uur, laatst gewijzigd op 02 februari 2014 10:02 uur

Nominatie Van der Velden Rioleringsbeheer Boxtel

Nominatie Van der Velden Rioleringsbeheer Boxtel

Op de foto: De speciale vrachtwagen van Van der Velden Rioleringsbeheer is genomineerd voor de RIONEDinnovatieprijs.

Van der Velden Rioleringsbeheer is genomineerd voor de RIONEDinnovatieprijs 2014. Dit is een onderscheiding voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van stedelijk waterbeheer. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd aan de Schouwrooij in Boxtel, dankt de voordracht aan een speciale vrachtwagen die rioolputten bijna volledig automatisch renoveert.

De vrachtauto combineert de handelingen voor het renoveren van een put die anders grotendeels met de hand moeten worden gedaan. Zo moest bijvoorbeeld normaal gesproken iemand afdalen in een rioolput om die schoon te maken met een hogedrukspuit. Nu kan vanuit de vrachtwagen een slang in de put worden gelaten die het werk doet. De tijdswinst is volgens het bedrijf groot. Doorgaans gesproken duurt het renoveren van een rioolput een halve dag. Met de vrachtwagen kunnen vier putten worden schoongemaakt in één dag.

Van der Velden is een van de vijf bedrijven die meedingen naar de prijs. De verkiezing wordt donderdag 6 februari gehouden tijdens de RIONEDdag in Utrecht waar bezoekers hun stem kunnen uitbrengen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Doornmalen electro Geld en Makelaardij SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen