06:33:23    donderdag, 18 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 28 januari 2014 15:39 uur, laatst gewijzigd op 28 januari 2014 16:55 uur

Nominatie Peter van de Wiel

Nominatie Peter van de Wiel

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel (rechts) geeft tijdens een demonstratie tegen schaliegas uitleg voor de camera van Omroep Brabant. (Foto: Gerard Schalkx).

De Boxtelse wethouder Peter van de Wiel is met negen andere bestuurders genomineerd voor de titel Beste Bestuurder van 2013.

Van de Wiel is voorgedragen door lezers van het tijdschrift Binnenlands Bestuur. Volgens de jury, die dinsdag de shortlist bekend heeft gemaakt, vocht Van de Wiel 'als David tegen Goliath' om schaliegasboringen in zijn gemeente tegen te houden. ,,Het werd geen not in my backyard-discussie van één gedupeerde gemeente, maar dankzij hem een brede maatschappelijke discussie", zo zegt een wethouder die Van de Wiel voordroeg. ,,Zijn gedrevenheid en betrokkenheid bij bezorgde burgers, droegen bij aan zijn populariteit."

Andere genomineerden zijn onder meer dijkgraaf Lambert Verheijen van waterschap Aa en Maas en burgemeester Albert Rodenboog van het Groningse Loppersum, waar veel aardschokken worden geregistreerd als gevolg van aardgasboringen.

Lezers van Binnenlands Bestuur kunnen tot vrijdag 14 februari hun stem op een van de genomineerden uitbrengen. Dat kan op www.binnenlandsbestuur.nl.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Meubelmakerijdenberg Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Doornmalen electro