00:35:14    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 18 januari 2014 13:01 uur, laatst gewijzigd op 18 januari 2014 13:34 uur

Nog veel vragen over grafheuvel

Nog veel vragen over grafheuvel

Op de foto: De Boxtelse Heemkundekring verzorgde zaterdagmorgen een boeiende excursie naar de grafheuvel in landgoed Venrode. (Foto: Albert Stolwijk).

De grafheuvel in landgoed Venrode lag er zaterdagmorgen tussen het ven en de bossen prachtig bij. Een waterig maar prettig aanvoelend zonnetje verwarmde de ongeveer vijfentwintig deelnemers aan een wandeling richting de enkele meters hoge zandberg. Zij genoten zichtbaar van de natuurschoon in het gebied nabij de rijksweg A2.  

Tijdens de excursie onder leiding van gids Dik Bol, voorzitter van de Boxtelse Heemkundekring, bleek dat veel waardevolle informatie over de grafheuvel nog boven water moet worden gehaald. ,,Er mag in het historische object uit de Bronstijd niet gegraven worden. We moeten geduld hebben en onze nieuwsgierigheid dus bedwingen. Het is wachten op moderne archeologische technieken, want we willen voorkomen dat de heuvel schade oploopt. Niet voor niets zijn bewapeningsmatten en een meter extra zand aangebracht. Die maatregelen zijn bedoeld om de heuvel te beschermen", liet Bol weten.

De heemkundevoorzitter gaf aan dat nog niet helder is wat er precies in het graf te vinden is: één of  misschien wel meerdere personen. ,,Het is mogelijk dat we op botten stuitten, maar ook in de bronstijd werden de doden al gecremeerd, dus het kan ook zijn dat er as in ligt."       

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Alfa Toverboom TopSlank EmielTechniek Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Olieenzo Filipe buisman optiek Meubelmakerijdenberg