10:29:31    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 16 april 2013 10:28 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2013 10:29 uur

Nog geen verkeersknip in Oost

Nog geen verkeersknip in Oost

Op de foto: Het plan om op deze plek de Hendrik Verheeslaan af te sluiten voor doorgaand autoverkeer is voorlopig van de baan. (Foto: Henk van Weert).

Het gemeentebestuur van Boxtel neemt een nieuw verkeersbesluit voor de invoering van een 30-kilometerzone in Oost, de grootste woonwijk. Verkeersknippen in de Hendrik Verheeslaan en de Nieuwe Nieuwstraat zijn voorlopig van de baan.

Het college van B. en W. wilde beide straten afsluiten voor doorgaand verkeer. Voordat zo’n plan opnieuw op tafel komt, gaat verkeerswethouder Wim van der Zanden eerst in gesprek met de wijkbewoners. Dat beloofde hij vorige week tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken; de fracties hadden eerder al aandrongen op zo’n overleg. Het nieuws van de afsluiting zorgde in september vorig jaar voor veel beroering in de wijk.

Het plan om op het westelijke deel van de Hendrik Verheeslaan de maximum snelheid met twintig kilometer per uur te verlagen, gaat ook niet door.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Huidtherapie Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Doornmalen electro