RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:27:30    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 04 mei 2011 07:01 uur, laatst gewijzigd op 08 mei 2011 17:26 uur

Nog geen krediet voor clubhuis ODC

Nog geen krediet voor clubhuis ODC

Zolang er onduidelijkheid is of ODC op korte termijn haar twee accommodaties kan samenvoegen op het Essche Heike, zal de voetbalclub moeite hebben om haar verhuisplannen te financieren. Dat zegt voorzitter Ton Jonkers, nadat hij dinsdagochtend intensief met het college van B. en W. heeft gesproken.

Het verplaatsen van het huidige hoofdterrein van sportpark Molenwijk naar het Essche Heike staat niet ter discussie. Dat heeft Jonkers deze week nog eens benadrukt in het overleg met dagelijks bestuur van de gemeente. ,,De extra kosten om twee accommodaties te runnen, bedragen op jaarbasis 17.000 euro. Zolang we daarmee zijn opgezadeld, lukt het ons niet om een sluitende begroting op te stellen. De jaarlijkse tekorten zorgen er bovendien voor dat we bij de banken geen voet aan de grond krijgen om ons verhuisplan te financieren.”

Wil ODC in sportpark Wagenaars aan het Essche Heike een nieuwe kantine en bestuurskamer realiseren, dan moet de club daarvoor een slordige 325.000 euro kunnen ophoesten, zo is becijferd. ,,Voor iets minder dan de helft, zo’n 150.000 euro, hebben we een dekking. De rest zullen we moeten lenen bij de banken. Maar dat lukt niet zonder sluitende begroting.”

Als nu snel helderheid ontstaat of de verhuizing naar het Essche Heike doorgaat, zouden de banken de Boxtelse voetbalclub misschien toch nog ter wille kunnen zijn, verwacht voorzitter Jonkers. Het gesprek met het college heeft deze week echter niet die duidelijkheid gebracht. Dat erkent ook wethouder Willie van de Langenberg van Sportzaken. ,,Om alle velden van ODC naar het Essche Heike te verplaatsen, moet manege De Langspier wijken. We hebben berekend dat er nog 1,7 miljoen euro nodig is om het totale verhuisplan van ODC te realiseren. Dat geld is er echter niet. Binnen het college gaan we nu in overleg of dit tekort voor het verhuisplan mee willen nemen in de begroting voor 2012.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Gemeente Boxtel SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Geerts advies