RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:26:35    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 20 juli 2012 09:08 uur, laatst gewijzigd op 20 juli 2012 09:10 uur

Nieuwe start bouwplan Moorwijk

Nieuwe start bouwplan Moorwijk

Op de foto: ’Moorwijk’ maakt een nieuwe start. De gemeente Boxtel en projectontwikkelaar Toon van Esch hebben geen overeenstemming kunnen bereiken over het bestaande bouwplan voor het bosgebied. (Archieffoto Peter de Koning).

De gemeente Boxtel heeft deze week besloten de bouwvergunningen voor woningbouw in bosgebied Moorwijk te weigeren. Projectontwikkelaar Toon van Esch diende de aanvraag in 2008 al in en maakte onlangs bekend graag te zien dat de drie aanvragen geweigerd werden. De gemeente heeft aan dit verzoek gehoor gegeven.

 Het door Van Esch ingediende bouwplan bestaat uit drie delen: de bouw van 24 appartementen, realisatie van 18 appartementen verspreid over twee complexen én de bouw van vier landhuizen. Twee maanden geleden liet het college aan de projectontwikkelaar weten het eerste deel van het plan te willen steunen en de andere twee delen te weigeren. Van Esch stelde hierop liever te zien dat alledrie de aanvragen werden geweigerd.

De Raad van State bepaalde twee maanden geleden dat de gemeente Boxtel in gebreke is gebleven betreffende de bouwplannen in Moorwijk en heeft de gemeente een jaar de tijd te geven om met een nieuw bestemmingsplan op de proppen te komen. Wethouder Wim van der Zanden meldde deze week dat bestemmingsplan te willen combineren met afspraken over de kosten. Als dat niet lukt, wordt volstaan met een exploitatieplan.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 19 juli.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Olieenzo Geerts advies Geld en Makelaardij SNS Bank Beleef Boxtel Huidtherapie Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen