18:55:53    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 09 januari 2014 09:38 uur

Nieuwe opzet kermissen Haaren

Nieuwe opzet kermissen Haaren

De drie kermissen in de gemeente Haaren worden volgend jaar volgens een nieuwe opzet georganiseerd. Zo is het de bedoeling dat er één organisator voor de evenementen in Esch, Helvoirt en Haaren komt. De gemeente gaat in gesprek met de twee huidige exploitanten, onder wie Henry Paashuis uit Vught, die al vijftien jaar de kermis in Esch onder zijn hoede heeft.

Vorig jaar werd al werd gesproken over een openbare aanbesteding in 2014. ,,Dit jaar wordt echter gezien als een overgangsjaar, zodat we voorbereidingen kunnen treffen voor 2015”, legt een woordvoerder van de gemeente Haaren uit. Paashuis organiseert al ruim vijftien jaar de kermis in Esch. Voor de kermissen in Haaren en Helvoirt is Huub Pullens organisator.

De gemeente Haaren wil in 2015 één persoon hebben die alle kermissen in de gemeente Haaren organiseert. Allereerst worden de huidige exploitanten benaderd met de vraag of zij interesse hebben. ,,Deze beslissing past in de trend van een terugtrekkende overheid. De exploitant krijgt meer vrijheid en verantwoordelijkheden. Wel vinden we het belangrijk dat de horecazaken in de gemeente bij de kermissen worden betrokken. Ook zijn er mogelijkheden om de kermissen op andere data te organiseren, mits ze niet in dezelfde periode als andere evenementen plaatsvinden.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 9 januari.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Alfa Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Toverboom buisman optiek Olieenzo Huidtherapie TopSlank EmielTechniek