23:03:16    zondag, 21 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 mei 2014 09:07 uur, laatst gewijzigd op 16 mei 2014 09:20 uur

Nieuwe opzet Bierpompfeest Esch

Nieuwe opzet Bierpompfeest Esch

Op de foto: Bierpompcomité. Boven v.l.n.r: Martin Greven, Frank de Man, Rob van der Helm en Ben Vergouwe. Onder v.l.n.r: Gerrie van der Mee, Gerard Peijnenburg. (Foto: Ingrid van Sichem).

Nieuwe inwoners worden tijdens Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, in Esch officieel verwelkomd in het dorp met het traditionele Bierpompfeest. De organisatie kiest dit jaar voor een nieuwe opzet. Zo geeft de bekende coverband Tilt een dag eerder, op woensdag 28 mei, een optreden op het Marktplein in Esch.

Martin Greven en Frank de Man van het organiserend comité geven aan dat op het Marktplein een grote tent komt te staan. ,,Zo hebben bezoekers ook bij mindere weersomstandigheden een mooie muziekavond”, legt Greven uit. ,,Exploitant John Brusselers van recreatieplas De Langspier, en Michel van de Sande van Ons Café werken samen om de avond tot een succes te maken.”

Kaarten voor het avondprogramma op woensdag 28 mei, dat tussen 21.00 en 01.00 uur plaatsvindt, kosten in de voorverkoop tien euro en zijn verkrijgbaar bij Ons Café aan de Leunisdijk in Esch en bij De Langspier in Boxtel.

Het Bierpompfeest gaat op Hemelvaartsdag van start met een brunch voor de nieuwe inwoners en het officiële gedeelte, waarna onbezoldigd biertapper Gerrie van der Mee de pullen bier van de nieuwe dorpelingen vult. Het lint met kramen van bedrijven en verenigingen loopt dit jaar tot de Haarenseweg, zodat de bierpomp centraler komt te liggen. Daarna gaat het avondprogramma van start met optredens van onder meer coverband HIT-IT en de Essche groep Saab XL. Tussen 14.00 en 18.00 uur kan het publiek struinen over de markt.

Bedrijven of verenigingen die een kraam willen huren, kunnen contact opnemen met het Bierpompcomité via www.deesschebierpomp.nl. Voor verenigingen is een kraam gratis; bedrijven betalen 17,50 euro.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Beleef Boxtel Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Huidtherapie