RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:20:05    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 01 maart 2012 15:36 uur, laatst gewijzigd op 03 maart 2012 16:52 uur

Nieuwe naam voor wooncomplex

Nieuwe naam voor wooncomplex

Op de foto: Rob Dekker, bestuurder bij woonstichting Sint-Joseph, onthulde donderdag samen met bewoonster Joke van der Velde de naam Clarissenhof voor het derde wooncomplex aan de Mgr. Bekkersstraat.

Het wooncomplex naast Elisabethsdael en Vinckenrode aan de Mgr. Bekkersstraat heet sinds donderdag officieel Clarissenhof. Bestuurder Rob Dekker van woonstichting Sint-Joseph onthulde deze naam samen met Joke van der Velde (90), de oudste bewoonster van het complex.

,,Het gebouw is opgepimpt, om in moderne taal te spreken”, aldus Dekker. De buitenkant van de Clarissenhof is in een frisse kleur geschilderd en er is een videofooninstallatie aangebracht zodat bewoners vanuit hun woning kunnen zien wie er beneden staat. Daarnaast is een overdekte doorgang naar nieuwbouwcomplex Elisabethsdael gerealiseerd. ,,Jullie kunnen je jas thuislaten als jullie naar activiteiten of het restaurant van Elisabethsdael gaan”, zegt Dekker tegen de bewoners.

De komende maand wordt nog vloerbedekking gelegd. Ook maken studenten van SintLucas een aantal ontwerpen om de centrale hal op te vrolijken. Bewoners mogen kiezen wat zij het mooist vinden. Ook mag iedere bewoner van Clarissenhof ideeën insturen om de doorgang naar Elisabethsdael kleuriger te maken.

Met de naam Clarissenhof brengt Sint-Joseph een stukje historie terug in Boxtel. Sint-Elisabethsdael was de naam van het klooster aan de huidige Clarissenstraat. De kloosterorde van de clarissen was tot de 17e eeuw daar gevestigd.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Beleef Boxtel Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht