06:23:57    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 01 maart 2012 15:36 uur, laatst gewijzigd op 03 maart 2012 16:52 uur

Nieuwe naam voor wooncomplex

Nieuwe naam voor wooncomplex

Op de foto: Rob Dekker, bestuurder bij woonstichting Sint-Joseph, onthulde donderdag samen met bewoonster Joke van der Velde de naam Clarissenhof voor het derde wooncomplex aan de Mgr. Bekkersstraat.

Het wooncomplex naast Elisabethsdael en Vinckenrode aan de Mgr. Bekkersstraat heet sinds donderdag officieel Clarissenhof. Bestuurder Rob Dekker van woonstichting Sint-Joseph onthulde deze naam samen met Joke van der Velde (90), de oudste bewoonster van het complex.

,,Het gebouw is opgepimpt, om in moderne taal te spreken”, aldus Dekker. De buitenkant van de Clarissenhof is in een frisse kleur geschilderd en er is een videofooninstallatie aangebracht zodat bewoners vanuit hun woning kunnen zien wie er beneden staat. Daarnaast is een overdekte doorgang naar nieuwbouwcomplex Elisabethsdael gerealiseerd. ,,Jullie kunnen je jas thuislaten als jullie naar activiteiten of het restaurant van Elisabethsdael gaan”, zegt Dekker tegen de bewoners.

De komende maand wordt nog vloerbedekking gelegd. Ook maken studenten van SintLucas een aantal ontwerpen om de centrale hal op te vrolijken. Bewoners mogen kiezen wat zij het mooist vinden. Ook mag iedere bewoner van Clarissenhof ideeën insturen om de doorgang naar Elisabethsdael kleuriger te maken.

Met de naam Clarissenhof brengt Sint-Joseph een stukje historie terug in Boxtel. Sint-Elisabethsdael was de naam van het klooster aan de huidige Clarissenstraat. De kloosterorde van de clarissen was tot de 17e eeuw daar gevestigd.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen