20:39:24    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 09 mei 2012 13:12 uur, laatst gewijzigd op 09 mei 2012 15:30 uur

Nieuwe naam SintLucas uitgelekt

Nieuwe naam SintLucas uitgelekt

De nieuwe naam van mbo-vakschool SintLucas in Boxtel is woensdag door 'een uiterst nieuwsgierige student' ontdekt en openbaar gemaakt. Zowel SintLucas als De Eindhovense School, sinds 2008 na een fusie met de school in Boxtel verbonden, heet voortaan SintLucas. Het vermoeden bestond aanvankelijk dat de nieuwe website was gehackt.

Voorzitter Walther Tibosch van het college van bestuur van SintLucas meldde woensdag dat onbekende computerhackers de nieuwe website van de mbo-school mogelijk gekraakt hebben en de naam via Facebook hebben onthuld. Daarmee was een embargo dat tot donderdagavond van kracht was komen te vervallen. ,,Iedereen mag nu dus weten dat we straks SintLucas heten, in Boxtel én in Eindhoven”, aldus Tibosch.

Volgens een woordvoerster van SintLucas wordt onderzocht hoe de naam eerder dan gewenst op straat is komen te liggen. Dat de nieuwe website is gehackt, zoals aanvankelijk werd bericht, kan nog niet worden bevestigd. Inmiddels heeft SintLucas via een persbericht laten weten dat het een student is geweest, die de naam heeft ontdekt. Bestuursvoorzitter Tibosch reageerde nuchter op de ontdekking. ,,Kennelijk wil iedereen in de wereld heel erg graag weten hoe onze school gaat heten en is op allerlei manieren naar onze nieuwe naam gezocht. Best een eer."

KLOKGEBOUW

SintLucas presenteert woensdag en donderdag in het Klokgebouw te Eindhoven de nieuwe naam op officiële wijze. In de vroegere Philips-fabriek in Strijp-S komen donderdagavond alle studenten van SintLucas en De Eindhovense School bijeen. Alle medewerkers worden woensdagavond in het Klokgebouw geïnformeerd.

Bestuursvoorzitter Tibosch legt donderdagavond in Brabants Centrum uit dat SintLucas en De Eindhovense School een punt willen zetten achter de naamsverwarring die nogal eens ontstaat. Na een studieperiode van meer dan een jaar is de keuze gevallen op één naam die op de gevel van beide scholen zal prijken.

SintLucas en De Eindhovense School willen onder de nieuwe naam dé plek worden waar creatieve studenten op mbo en vmbo-niveau het best op hun plek zijn. Beide scholen bieden onderdak aan maximaal 3.200 studenten, 1.400 in Boxtel en 1.800 in Eindhoven. Van de 1.800 studenten in Eindhoven volgen er 400 een creatieve vmbo-opleiding.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies Alfa TopSlank Elan Bikes support Podium Boxtel Doornmalen electro Beleef Boxtel EmielTechniek Huidtherapie Geld en Makelaardij Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom