11:04:11    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 14 mei 2012 21:38 uur, laatst gewijzigd op 15 mei 2012 10:42 uur

Nieuwe feiten in zaak-Sterre

Nieuwe feiten in zaak-Sterre

De politie heeft in het onderzoek naar de vondst van de overleden baby Sterre van de Laarakker nieuwe feiten bekend gemaakt. De informatie werd maandagavond gemeld in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Duidelijk is dat baby Sterre werd gevonden door een man uit Liempde, die over de Laarakkerweg fietste en daar vaker bij de brug over de Dommel stopt om een sigaret te roken. Na de vondst van een vuilniszak waarin het babylijkje zat, belde de man alarmnummer 112.

Volgens de politie staat vast dat Sterre korte tijd geleefd heeft en dat de moeder kort voordat de baby werd gevonden bevallen moet zijn. Of de moeder uit Liempde of directe omgeving komt, is onduidelijk. De politie houdt er ook rekening mee dat ze van verder weg komt, mogelijk zelfs uit Duitsland of België.

De politie trof nabij de plek waar Sterre werd gevonden een handdoek aan, die normaliter niet in de handel is. Het zou gaan om een handdoek die bij tankstations, sauna's of fysiotherapiepraktijken gebruikt wordt. De vraag is wie zo'n handdoek mist of weet waar ze voorhanden zijn.

Verder zoekt men naar de eigenaar van een Volkswagen Caddy of een vergelijkbare auto, die op zaterdagavond gestaan zou hebben onder of nabij het A2-viaduct over het Duits Lijntje. Ook wil de politie in contact komen met vissers die in de buurt bij de visplas wel eens een hengel uitwerpen en zoekt men de mensen die het herdenkingsmonumentje hebben ingericht.

Alle informatie over de zaak staat op de website www.sterre2012.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek buisman optiek Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Podium Boxtel Toverboom Remax-optimus Geld en Makelaardij Huidtherapie Meubelmakerijdenberg TopSlank Elan Bikes support Filipe Geerts advies Alfa