RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:48:54    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 23 september 2014 13:53 uur, laatst gewijzigd op 23 september 2014 13:54 uur

Nieuwe expositie in bieb

Nieuwe expositie in bieb

Op de foto: Margje Snellaars. (Foto: Peter de Koning).

In samenwerking met bibliotheek De Meierij en UITpunt Boxtel organiseert kunstenaarsvereniging Kunstlicht 99 een expositie met kunstwerken van twee leden: Margje Snellaars en Nina Pjevac. Het thema van de tentoonstelling is 'Glans'.

De bibliotheek biedt al langer tentoonstellingsruimte aan kunstenaars en onderwijsinstellingen. Iedere maand is er wel werk te zien van makers uit Boxtel en omgeving. Zo kan op een laagdrempelige manier iedere bezoeker kennisnemen van kunst. In samenwerking met Kunstlicht is De Blauwe Wand opgezet: een expositie- en lezingcyclus.

Margje Snellaars werkt met gemengde technieken op doek. Haar schilderijen zijn abstract en opgebouwd uit vlakken in een monochrome kleurstelling van overwegend lichte tinten, goud en brons. het linnen is veelvuldig zichtbaar.

Nina Pjevac maakt sieraden van gerecyclede materialen en van onderdelen die eigenlijk een ander doel dienen, zoals telefoonchips, sluitringen en siliconenslang. Passend in de overtuiging dat niets verloren hoeft te gaan is ieder sieraad in principe demontabel. De individuele onderdelen zouden dan ook probleemloos kunnen worden hergebruikt bij de vervaardiging van een nieuw sieraad.

De opening is op zaterdag 4 oktober om 14.30 uur. Zo zijn de sieraden van Pjevac te zien op levende molen en wordt de uitleg van Snellaars over haar werken omlijst met muziek. Toegangskaarten kosten vijf euro en zijn aan de zaal verkrijgbaar. De expositie is te zien tot en met 30 oktober 2014.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Doornmalen electro Tiga Kindertuin 040Fit Rijschool Dolman Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht TopSlank Toverboom SNS Bank Olieenzo Beleef Boxtel Natasja fashion