09:47:30    donderdag, 20 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 15 mei 2011 13:29 uur, laatst gewijzigd op 18 mei 2011 07:02 uur

Nieuwe dirigent in Lennisheuvel

Nieuwe dirigent in Lennisheuvel

Op de foto: Jan Wessing, de nieuwe dirigent in Lennisheuvel. (Foto: Sint-Arnoldus).

Jan Wessing uit Lith is de nieuwe dirigent van fanfare Sint-Arnoldus in Lennisheuvel. Hij leidt het muziekkorps zondag 22 mei voor het eerst in het openbaar tijdens een koffieconcert in gemeenschapshuis Orion.

De Lennisheuvelse fanfare begint haar optreden om 11.30 uur, aansluitend aan de hoogmis in de Sint-Theresiakerk. Het koffieconcert start met een uitvoering door het leerlingenorkest dat eveneens een nieuw gezicht op de dirigeerbok heeft staan: Marloes Korthout. Zij speelde in het verleden eerste trompet in het fanfareorkest.

De nieuwe artistiek leider van de Lennisheuvelse fanfare is van vele markten thuis. Wessing bespeelt trompet, klarinet, accordeon en slagwerk en startte zijn muzikale carrière op jonge leeftijd bij het muziekkorps in zijn woonplaats Lith. Later studeerde hij aan de conservatoria van Rotterdam, Utrecht en Enschede. In ’s-Hertogenbosch heeft Wessing, die dirigent is van meerdere blaasorkesten, een muziekwinkel. Hij volgt oud-Boxtelaar Peter Spierings op, die in januari afscheid nam als dirigent.

Auteur: Henk van Weert

Advertenties