09:25:09    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 27 februari 2013 14:32 uur, laatst gewijzigd op 27 februari 2013 14:39 uur

Nieuwe bouwaanvraag kV-station

Nieuwe bouwaanvraag kV-station

Op de foto: Zicht op de toekomstige bouwlocatie van het 10-150 kV-station in Lennisheuvel. (Foto: Albert Stolwijk).

Energiebedrijf Enexis dient donderdag een nieuwe aanvraag in voor de bouw van een kV-station in Lennisheuvel. De huidige aanvraag past niet in het bestemmingsplan Vorst A, zo meldde wethouder Wim van der Zanden.

Naar verwachting zal de locatie waar Enexis met TenneT een stroomstation wil bouwen enigszins wijzigen, maar wethouder Van der Zanden verwacht niet dat een compleet andere plek wordt gekozen. Hij heeft omwonenden en het actiecomité vanochtend persoonlijk geïnformeerd.

De inloopmiddag bij Helicon Opleidingen aan de Schouwrooij in Boxtel, die woensdag begint om 16.00 uur, gaat gewoon door. Bewoners van Lennisheuvel en andere belangstellenden kunnen zich daar laten informeren over alle achtergronden van het plan.

GGD en RIVM zijn aanwezig om informatie te verstrekken over de mogelijke gezondheidsrisico's van een stroomstation in de buurt van de bebouwde kom.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Olieenzo Podium Boxtel Toverboom EmielTechniek Doornmalen electro buisman optiek Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Geld en Makelaardij TopSlank Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen