02:06:42    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:03 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:09 uur

Nieuwe afdeling revalidatie en dagbehandeling liduina

Nieuwe afdeling revalidatie en dagbehandeling liduina

Op de foto: De nieuwe, ruime revalidatiezaal is ingericht op de plek waar vroeger de beddencentrale en wasserij van het Boxtelse ziekenhuis was gevestigd. (Foto: Albert Stolwijk).

Het Boxtelse verpleeghuis Liduina beschikt sinds kort over een compleet nieuwe afdeling dagbehandeling én een revalidatieafdeling. Op de begane grond, waar vroeger de linnenkamer, wasserij en beddencentrale en het magazijn waren gevestigd, is na driekwart jaar verbouwen een moderne voorziening in gebruik genomen.

Voorheen zat de dagbehandeling op de plek waar momenteel het nieuwe hospice voor terminale patiënten wordt gebouwd. ,,Op de nieuwe locatie hebben we niet alleen meer ruimte, met het uitzicht op de Dommel hebben we meteen ook het mooiste plekje van het hele verpleeghuis. Zeker als hier voor in de tuin de ecologische verbindingszone helemaal klaar is waaraan nu volop wordt gewerkt”, glundert medewerkster Corrie van Krieken van Zorggroep Elde. ,,Hier worden straks twee fraaie terrassen aangelegd.”

Ad van Rozendaal, hoofd begeleiding van het Boxtelse verpleeghuis, knikt instemmend. ,,We kunnen nu twintig cliënten voor dagbehandeling ontvangen: tien dementerende ouderen en tien mensen die met lichamelijke gebreken. Voor beide groepen hebben we een aparte huiskamer.” Sommige mensen komen vijf dagen per week, anderen twee of drie. Het zijn mensen die nog zelfstandig wonen, maar daar niet de optimale zorg kunnen krijgen.

Trots zijn Van Krieken en Van Rozendaal ook op de nieuwe revalidatieruimte vol met trainingstoestellen en hulpmiddelen, waar onder meer een ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist en diëtist werkzaam zijn. Dinsdag 22 en woensdag 23 maart kunnen professionals én familieleden van cliënten een kijkje komen nemen in de nieuwe afdeling van Liduina.

Auteur: HENK VAN WEERT

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Beleef Boxtel