22:46:22    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 04 februari 2014 14:13 uur, laatst gewijzigd op 04 februari 2014 14:20 uur

Nieuwbouw SintLucas krijgt vorm

Nieuwbouw SintLucas krijgt vorm

Op de foto: De verdieping van het SintLucas-atelier op de begane grond krijgt vorm. (Foto: Henk van Weert).

De bouw van een nieuw atelier voor mbo-opleiding SintLucas naast de Levensschool vordert gestaag. Nadat eerder al een vijf meter diepe kelder werd gerealiseerd, verrezen vorige de muren van de eerste verdieping. Momenteel legt aannemingsbedrijf Drijvers uit ’s-Hertogenbosch met een enorme kraan de betonnen vloerplaten van de eerste etage op hun plek.

Verdeeld over drie verdiepingen worden in de nieuwbouw vanaf volgend schooljaar studenten opgeleid tot creatief vakman. Zij specialiseren zich in technieken als keramiek, leer en textiel om zich te ontwikkelen tot bijvoorbeeld hoeden- of tassenmaker.

De kelder wordt straks volledig gebruikt voor de opslag van materialen en van werkstukken die de studenten maken. Het souterrain krijgt via een ondergrondse tunnel een verbinding met de naastgelegen Levensschool, die in 1908 werd gebouwd. Dit monumentale pand is al jaren in gebruik bij SintLucas en enkele jaren geleden volledig gerestaureerd.

In de loop van deze maand wordt ook de slotzitting verwacht van een bodemprocedure die twee omwonenden samen met milieuvereniging Het Groene Hart hebben aangespannen bij de Raad van State in Den Haag.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Gemeente Boxtel Doornmalen electro Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie