RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:31:01    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 10 juni 2011 11:34 uur, laatst gewijzigd op 10 juni 2011 11:36 uur

Nieuwbouw Maremak kan starten

Nieuwbouw Maremak kan starten

Op de foto: Computertekening van de nieuwbouw voor De Maremak. Rechts is de gymzaal van Tabitta, linksachter basisschool De Beemden. (Illustratie: Elemans Postma Van den Hork Architecten, Oss).

De nieuwbouw van sbo-school De Maremak aan De Beukums wordt een ‘fris’ gebouw. Dat stelt algemeen directeur Wim van der Linden van schoolbestuur Sint-Christoffel. ,,Veel daglicht, grote ramen gericht op het noorden en een uitgekiend ventilatiesysteem zijn onderdelen die zorgen voor een prettige leefbaarheid in dit gebouw.”

Komende dinsdag ondertekent Van der Linden namens het overkoepelende schoolbestuur van plaatselijke basisscholen de contracten met aannemingsbedrijf De Bonth van Hulten en de diverse installateurs. Het ontwerp van architect Peter Elemans uit Oss moet in maart 2012 worden opgeleverd.

Als instelling voor speciaal basisonderwijs (sbo) vertrekt De Maremak volgend jaar uit brede school De Wilgenbroek om plaats te maken voor basisschool De Hobbendonken. De Maremak krijgt een spiksplinternieuw onderkomen en groeit samen met basisschool De Beemden (Apollopad), de gymzaal van turnclub Tabitta (Europalaan) en de nieuwbouw voor kinderopvang De Kindertuin uit tot een nieuwe brede school. De hele operatie rondom deze zogeheten tweede onderwijscarrousel in Boxtel-Oost heeft de voorbije jaren tot veel politieke commotie geleid.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie SNS Bank Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Olieenzo Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding