RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:19:39    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 18 januari 2013 14:34 uur, laatst gewijzigd op 20 januari 2013 19:45 uur

Nieuw voorstel HCL voor half veld

Nieuw voorstel HCL voor half veld

Op de foto: Het nieuwe kunstgrasveld moet achter het huidige veld komen op een gedeelte van het terrein van voetbal DVG. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Hockeyclub Liempde gaf in juni 2011 bij de gemeente Boxtel aan dat er behoefte was aan een extra half kunstgrasveld vanwege de toename van het aantal leden. De vereniging komt nu met een nieuw financieringsplan.

De hockeyclub heeft na gesprekken met de gemeente een aanvraag gedaan bij de SWS om uit te zoeken wat de maximale leencapaciteit is van de club. Uit het rapport van het fonds blijkt dat de totale investering voor een half kunstgrasveld 178.000 euro is. Eerder werd bekend dat vanuit het Integraal Dorpsontwikkelingsplan (IDOP) Liempde 60.000 euro beschikbaar wordt gesteld. Vanuit het eigen vermogen van de hockeyclub zou 48.000 euro worden ingebracht en de vereniging gaat een lening aan bij het SWS van 30.000 euro. Het rapport meldt dat de contributie in het seizoen 2013-2014 zeer fors moet worden verhoogd, namelijk met 23 procent. Zo kan HCL de aflossing en de rente van de lening betalen.

Hierdoor blijft een bedrag van 40.000 euro over. HCL heeft voor dit bedrag inmiddels een subsidieaanvraag ingediend bij de gemeente Boxtel. ,,We hebben een voorstel geleverd zoals de gemeente dat zou willen”, laat penningmeester Martijn Levert weten. ,,Maar het blijft afwachten. Mocht de financiering rondkomen, dan leggen we het plan voor aan de leden.” Het veld zou er in september moeten liggen. ,,Er is al een aantal thuiswedstrijden omgezet naar uitwedstrijden op zaterdag. Een half veld is hard nodig.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geerts advies Beleef Boxtel SNS Bank Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen