RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:19:07    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 29 januari 2014 16:17 uur, laatst gewijzigd op 29 januari 2014 16:46 uur

Nieuw talent op DichtSlamRap

Nieuw talent op DichtSlamRap

Op de foto: De Vlaamse Lotte Dodion won vorig jaar de tiende editie van DichtSlamRap. Donderdag 30 januari verzorgt zij een gastoptreden in Le Temps Perdu. (Foto: Gerard Schalkx).

De elfde editie van DichtSlamRap, het poëzie-evenement dat donderdag 30 januari vanaf 20.00 uur wordt gehouden in café Le Temps Perdu aan de Markt in Boxtel, bevat een deelnemersveld met oude bekenden én met jonge talenten. Lotte Dodion, de winnares van vorig jaar, verzorgt een gastoptreden. Toegang tot het evenement is gratis.

Maaike Haneveld, die twee dagen later deelneemt aan het NK Poetryslam in Utrecht, is van de partij. Ook Amsterdammer Pom Wolff, door velen 'de vader van de slam genoemd', en Wibo Kosters zijn van de partij. Dit duo nam vorig jaar ook al deel aan DichtSlamRap. De jeugdige talenten Loren Brouwers uit ’s-Hertogenbosch en Merlijn Huntjens en Michelle Bracke uit Heerlen stonden eerder wel in de prefinales, maar nog niet in de Boxtelse eindstrijd.

Opmerkelijk is de deelname van Nederlands kampioen poetryslam Bernhard Christiansen uit Utrecht. Voor het eerst sinds het behalen van zijn titel in 2007 betreedt hij weer een slampodium. Andere dichters zijn Martin M. Aart de Jong uit Leiden, Hedwig Baartman uit Hoorn, Jacoline de Heer uit Dordrecht, Merijn Schipper uit Utrecht en Rinske Kegel uit Nijmegen.

Donderdag verschijnt ook de elfde dichtbundel van DichtSlamRap. Een bloemlezing met daarin meer dan veertig gedichten, een keuze uit de beste inzendingen van dit jaar. Tijdens de dichtavond zijn kunstwerken te zien die gemaakt zijn bij gedichten uit de bundel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Huidtherapie Geerts advies SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Olieenzo Gemeente Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht