RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:10:15    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 21 juni 2013 14:01 uur, laatst gewijzigd op 22 juni 2013 01:49 uur

Nieuw ontwerp terrein Den Bergh

Nieuw ontwerp terrein Den Bergh

Op de foto: Op het terrein aan de Achterberghstraat werden in 2011 archeologische vondsten gedaan, waaronder een aantal potscherven die uit de jaren voor Christus afkomstig zijn. (Foto: Albert Stolwijk).

De plannen voor de koopwoningen op het vroegere campingterrein Den Bergh aan de Achterberghstraat zijn gewijzigd. Gerard Derks van DSA Stedenbouw en Architectuur presenteerde woensdag de nieuwe ontwerpen aan de welstandscommissie van de gemeente Boxtel. Die oordeelde positief over het uiterlijk van de woningen, dat zich kenmerkt door de architectonische stijl uit de jaren dertig.

Het ontwerp van de woningen is op advies van Hazenberg veranderd. Het bouwbedrijf uit Vught dat de onwikkel- en bouwtaken van woonstichting Sint-Joseph overnam. In de eerste plannen kwam het begrip duurzaamheid duidelijk naar voren in het uiterlijk van de woningen. Zo zou de bebouwing van alle huizen vooral bestaan uit hout. ,,We hebben echter gekozen voor andere materialen omdat hout erg onderhoudsgevoelig is”, aldus Evelien Coenen, planvoorbereider bij Hazenberg. De toekomstige woningen worden gekenmerkt door de architectonische stijl uit de jaren dertig en bestaan uit donkerrode bakstenen met witte accenten.

Het gaat om de bouw van 12 rijtjeswoningen, 8 tweekappers en 5 vrijstaande huizen. Mensen die zich via www.wonenindenbergh.nl hebben aangemeld voor de nieuwsbrief, krijgen over twee weken een flyer thuis met informatie over het bouwproject. Begin oktober gaan de woningen definitief in de verkoop. De verkoopprijs is vanaf 198.000 euro. Als zeventig procent van de huizen is verkocht, wordt gestart met bouwen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro SNS Bank Proef Culinair Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Olieenzo