RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:36:11    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 02 juni 2013 07:37 uur, laatst gewijzigd op 02 juni 2013 07:41 uur

'Niet naar 100.000 inwoners'

\'Niet naar 100.000 inwoners\'

Op de foto: Onder toeziend oog van commissaris van de koning Wim van der Donk (rechts) neemt burgemeester Mark Buijs de voorzittershamer van de Boxtelse gemeenteraad over van raadsnestor Ad van de Wetering. (Foto: Gerard Schalkx).

,,Het is goed dat serieus werk wordt gemaakt van regionale samenwerking.” Die boodschap gaf Mark Buijs de genodigden in de Boxtelse raadzaal mee nadat hij was geïnstalleerd als burgemeester. ,,Identiteit van de eigen gemeenschap en persoonlijke contacten mogen daarbij voor de burgers echter niet verloren gaan.”

De vorming van gemeenten met minimaal 100.000 inwoners zoals minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk voorstaat, ziet 44-jarige Herptenaar niet zitten. Maar het proces Wij van de Meierij waarin zes gemeenten momenteel zich voorbereiden op ambtelijke en/of bestuurlijke fusie is een goede zaak in de ogen van Buijs. De oud-wethouder van Heusden werd door de Boxtelse gemeenteraad dan ook unaniem voorgedragen als burgemeester vanwege zijn verdiensten op het gebied van regionale samenwerking in zijn vorige werkkring.

Tijdens de installatieplechtigheid in de volle raadzaal werd Buijs omschreven als ‘een man uit één stuk’ (commissaris van de koning Wim van der Donk) en een ‘lotje uit de loterij’(gemeentesecretaris Jan Fraanje). Locoburgemeester Wim van der Zanden constateerde dat de wisselingen van de wacht het college van B. en W. geen goed hebben gedaan. ,,Het vertraagde uitvoering van besluiten en projecten. We staan te trappelen om collegiaal aan de slag te gaan.”

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo SNS Bank Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Doornmalen electro Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies