RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:49:47    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 29 november 2013 17:05 uur, laatst gewijzigd op 29 november 2013 17:05 uur

Nicolas-cantate in Petrusbasiliek

Nicolas-cantate in Petrusbasiliek

Het verhaal van Sinterklaas is vooral een kinderlegende. Maar de bisschop van het Turkse Myra was ook een historische figuur. Zijn levensverhaal wordt vertolkt in de negendelige Nicolas-cantate van Benjamin Britten. De negendelige compositie klinkt zaterdag 30 november onder leiding van Boxtelaar Kees Doevendans in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek.

De Boxtelse musicus kiest voor een arrangement waarin het strijkorkest wordt vervangen door harp, orgel en slagwerk. Maarten van den Hoven (tenor) en Jorien Koolen (sopraan) nemen de solopartijen voor hun rekening. Voor deze gelegenheid treedt het Helmonds gezelschap voorts op met een kinderkoor.

Naast de Nicolas-cantate van Britten klinkt in de Sint-Petrusbasiliek het Magnificat & Nunc dimittis van Charles Stanford, dat prima past in de adventstijd. Voorts vertolkt het Helmondse koor een speciaal door Doevendans gemaakt arrangement van het Cecilia-lied ’Gildebroeders, maakt plezieren’.

Het optreden in de Sint-Petrusbasiliek begint zaterdag 30 november om 20.15 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 8,50 euro te koop bij het UITpunt in de bibliotheek aan de Burgakker en in boekhandel Elckerlijc aan de Markt. Aan de zaal kosten de entreebewijzen tien euro. Voor kinderen tot 14 jaar geldt een gereduceerd tarief.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Huidtherapie Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg