RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:06:54    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 29 november 2013 17:05 uur, laatst gewijzigd op 29 november 2013 17:05 uur

Nicolas-cantate in Petrusbasiliek

Nicolas-cantate in Petrusbasiliek

Het verhaal van Sinterklaas is vooral een kinderlegende. Maar de bisschop van het Turkse Myra was ook een historische figuur. Zijn levensverhaal wordt vertolkt in de negendelige Nicolas-cantate van Benjamin Britten. De negendelige compositie klinkt zaterdag 30 november onder leiding van Boxtelaar Kees Doevendans in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek.

De Boxtelse musicus kiest voor een arrangement waarin het strijkorkest wordt vervangen door harp, orgel en slagwerk. Maarten van den Hoven (tenor) en Jorien Koolen (sopraan) nemen de solopartijen voor hun rekening. Voor deze gelegenheid treedt het Helmonds gezelschap voorts op met een kinderkoor.

Naast de Nicolas-cantate van Britten klinkt in de Sint-Petrusbasiliek het Magnificat & Nunc dimittis van Charles Stanford, dat prima past in de adventstijd. Voorts vertolkt het Helmondse koor een speciaal door Doevendans gemaakt arrangement van het Cecilia-lied ’Gildebroeders, maakt plezieren’.

Het optreden in de Sint-Petrusbasiliek begint zaterdag 30 november om 20.15 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 8,50 euro te koop bij het UITpunt in de bibliotheek aan de Burgakker en in boekhandel Elckerlijc aan de Markt. Aan de zaal kosten de entreebewijzen tien euro. Voor kinderen tot 14 jaar geldt een gereduceerd tarief.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Olieenzo Gemeente Boxtel Proef Culinair SNS Bank Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Modecentrum Frans Theelen