RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:21:29    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 27 december 2013 15:32 uur, laatst gewijzigd op 27 december 2013 15:33 uur

Nestkasten voor vleermuizen

Nestkasten voor vleermuizen

De Natuurwerkgroep Liempde heeft met behulp van een financiële bijdrage van het Streekfonds van Het Groene Woud een aantal maatregelen genomen om speciale soorten vleermuizen te beschermen. Zo zijn in de omgeving van Liempde honderd nestkasten opgehangen voor deze dieren.

Meubelmakerij Den Berg, gevestigd aan de Boxtelseweg in Liempde, heeft speciale nestkasten gemaakt voor een aantal vleermuissoorten, zoals de ruige dwergvleermuis, de grootoorvleermuis en de dwergvleermuis. Voor de Franjestaart worden nestkasten aangeschaft vanwege de speciale eisen die aan deze kasten worden gesteld. De Natuurwerkgroep Liempde heeft alle kastjes opgehangen op geschikte plaatsen, met name rond natuurgebied De Geelders.

Vleermuizen zijn niet in staat om zelf een verblijfplaats te maken en zijn daardoor afhankelijk van verblijfplaatsen die op een natuurlijke manier zijn ontstaan of door mensen gecreëerd worden. Het ophangen van de nestkasten heeft een tweeledig doel, namelijk monitoring van welke soorten komen er voor en het bieden van een schuil-, slaap- en kraamplaats voor de dieren. Jaarlijks worden de kasten gecontroleerd door een speciale groep van de Natuurwerkgroep Liempde. Waarnemingen worden doorgegeven via www.waarneming.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Olieenzo Proef Culinair Geld en Makelaardij Huidtherapie