01:37:30    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 27 december 2013 15:32 uur, laatst gewijzigd op 27 december 2013 15:33 uur

Nestkasten voor vleermuizen

Nestkasten voor vleermuizen

De Natuurwerkgroep Liempde heeft met behulp van een financiële bijdrage van het Streekfonds van Het Groene Woud een aantal maatregelen genomen om speciale soorten vleermuizen te beschermen. Zo zijn in de omgeving van Liempde honderd nestkasten opgehangen voor deze dieren.

Meubelmakerij Den Berg, gevestigd aan de Boxtelseweg in Liempde, heeft speciale nestkasten gemaakt voor een aantal vleermuissoorten, zoals de ruige dwergvleermuis, de grootoorvleermuis en de dwergvleermuis. Voor de Franjestaart worden nestkasten aangeschaft vanwege de speciale eisen die aan deze kasten worden gesteld. De Natuurwerkgroep Liempde heeft alle kastjes opgehangen op geschikte plaatsen, met name rond natuurgebied De Geelders.

Vleermuizen zijn niet in staat om zelf een verblijfplaats te maken en zijn daardoor afhankelijk van verblijfplaatsen die op een natuurlijke manier zijn ontstaan of door mensen gecreëerd worden. Het ophangen van de nestkasten heeft een tweeledig doel, namelijk monitoring van welke soorten komen er voor en het bieden van een schuil-, slaap- en kraamplaats voor de dieren. Jaarlijks worden de kasten gecontroleerd door een speciale groep van de Natuurwerkgroep Liempde. Waarnemingen worden doorgegeven via www.waarneming.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Doornmalen electro Geld en Makelaardij EmielTechniek Beleef Boxtel Alfa Huidtherapie Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Toverboom Meubelmakerijdenberg Remax-optimus buisman optiek TopSlank Podium Boxtel