RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:15:13    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 10 augustus 2011 23:20 uur, laatst gewijzigd op 11 augustus 2011 06:00 uur

Nemerlaer: ’n heus cultuurkasteel

Nemerlaer: ’n heus cultuurkasteel

Op de foto: Kasteel Nemerlaer in Haaren is gebouwd op gewelven van een middeleeuwse burcht. (Foto: Peter de Koning).

Vrijwel elke zondag bruist het van activiteiten in het Haarense kasteel Nemerlaer. Gastvrouw Carole Vos en haar dochter Florence van Oirschot ontvangen bezoekers voor tal van culturele programma’s. Op 14 augustus wordt een buitenfilm vertoond en is er een streekmarkt, muziek en poëzie. Daarnaast exposeren diverse kunstenaars. Het Brabants landschap staat er centraal.

Schrijfster en journaliste Carole Vos vermaakt jong en oud, onder meer als verhalenvertelster, en gebruikt daarvoor alle kamers van het kasteel. Daar biedt ze ook ruimte aan diverse kunstenaars. Vanaf zondag is er onder de titel Zomerkriebels een expositie te zien met onder meer bronzen beelden van de Gemondse kunstenares Virginie van den Boorn.

De start van de tentoonstelling Zomerkriebels, te zien tot en met 18 september, valt samen met het evenement Buitenfilm 2011. In samenwerking met het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC) worden vanaf 21.30 uur bij kasteel Nemerlaer korte films en animaties vertoond die recent zijn uitgebracht door Brabantse filmmakers. Voorafgaand aan de filmvoorstelling wordt vanaf 16.00 uur een streekmarkt gehouden met producten uit Het Groene Woud.

Buitenfilm 2011 is gratis toegankelijk; wie de expositie Zomerkriebels in het kasteel wil bezoeken, betaalt vijf euro. Dit bedrag komt ten goede aan de restauratiestichting van Nemerlaer. Meer informatie is te vinden op www.kasteelnemerlaer.nl en www.bkkc.nl.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Beleef Boxtel Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo Doornmalen electro Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel