RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
14:41:29    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 09 juli 2014 21:13 uur

Nederlands succes in de Tour

Nederlands succes in de Tour

Voor de Nederlandse wielerfans is de Tour de France tot nu toe zeer geslaagd. In de eerste etappes konden zij vooral genieten van het sprintsucces van de Nederlandse ploeg Giant-Shimano, waar Liempdenaar Koen de Kort ook een belangrijke rol in speelt. Woensdag was er sinds negen jaar weer eens een Nederlandse etappewinnaar in de Tour. Lars Boom van de ploeg Belkin kwam in Arenberg solo over de finish.

Voorafgaand aan de rit zette Koen de Kort op Twitter dat hij het gevoel had deel uit te gaan maken van een historische etappe. ,,Een dag die ik mogelijk nooit meer vergeet. Laat het dan ook een goede herinnering zijn." In zijn column op de website van dagblad The Australian Review schreef hij dinsdagavond dat hij hoopte dat zijn gekneusde elleboog niet op zou spelen en dat hij zijn uiterste best ging doen om ploeggenoot John Degenkolb een goede klassering te bezorgen.

Degenkolb eindigde woensdag in de achterhoede op 18 minuten van winnaar Boom. De Kort deed het beter; hij finishte vijf minuten achter de Nederlandse ritwinnaar. De Liempdenaar complimenteerde Boom en de ploeg Belkin op Twitter met de ritwinst. ,,Prachtige overwinning."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Beleef Boxtel Huidtherapie Doornmalen electro Olieenzo Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair