00:56:50    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 17 oktober 2013 10:06 uur, laatst gewijzigd op 17 oktober 2013 10:10 uur

Natuurwerkgroep aan de slag

Natuurwerkgroep aan de slag

De afdeling kleine landschapselementen van de Liempdse Natuurwerkgroep gaat zaterdag 19 oktober aan de slag aan de Herscheweg in Liempde. Tussen 09.00 en 12.00 worden stammen van wilgen ontdaan van takken. Ook de houtsingels worden afgezet.

Een houtsingel is een strook naast een sloot, weg of pad met lage struiken en bomen. Om de lage begroeiing kansen te geven, moeten de hogere bomen en struiken periodiek worden afgezaagd. Dit wordt afzetten genoemd. Deze bomen, struiken en lagere planten groeien vervolgens opnieuw uit en zorgen samen voor een gevarieerde begroeiing en voor schuilplekken, nesten en voedselgelegenheid voor vogels, kleine zoogdieren en insecten.

Iedereen is welkom om mee te helpen in de natuur. Er is voor iedereen een passende activiteit, zoals zagen en sjouwen, lichter snoeiwerk en helpen bij veilig werken of maken van publicaties. Meer informatie bij coördinator Eric van Oijen, telefoonnummer (06) 37 45 49 43.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij EmielTechniek TopSlank Meubelmakerijdenberg Olieenzo Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel buisman optiek Huidtherapie Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Geerts advies Remax-optimus Filipe