RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:20:28    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 15 juli 2014 17:22 uur, laatst gewijzigd op 15 juli 2014 17:32 uur

Natuurmonumenten steunt burgerinitiatief Dommelbimd

Natuurmonumenten steunt burgerinitiatief Dommelbimd

Op de foto: Sylvia Gulik van stichting Dommelbimd reikte dinsdag het certificaat uit aan Marc van den Tweel van Natuurmonumenten. De organisatie draagt 10.000 euro bij, waarmee 3.000 m2 natuur wordt veiliggesteld. (Foto: Annelieke v.d. Linden).

Stichting Dommelbimd heeft tot 1 januari 2015 de tijd gekregen om 295.000 euro bijeen te brengen en het eigendom van het stukje natuur tussen de Eindhovenseweg en kasteelpark Stapelen van Brabants Landschap over te nemen. Een half jaar voor het verstrijken van de deadline is inmiddels 213.000 euro binnengehaald. Ook Natuurmonumenten besloot het initiatief financieel te ondersteunen met 10.000 euro.

Algemeen directeur Marc van den Tweel bracht dinsdag een bezoek aan de Dommelbimd en kreeg van bestuursleden Toine Cooijmans, Sylvia van Gulik en Joost van Liebergen het Dommelbimdcertificaat uitgereikt. Met de financiële bijdrage van Natuurmonumenten kan 3.000 vierkante meter van het natuurgebied worden veiliggesteld.

De bestuursleden gaven Van den Tweel een rondleiding door de Dommelbimd. De algemeen directeur was onder de indruk. ,,Fantastisch dat er zo’n prachtig gebied dichtbij het centrum ligt. Natuurbeschermingsorganisaties investeren vaker in grootschalige gebieden, maar een initiatief als Dommelbimd laat zien wat een rijkdom kleinere natuurgebieden te bieden hebben. Met behulp van burgerinitiatieven kunnen deze locaties voortbestaan. Dommelbimd is momenteel het meest sprekende voorbeeld in Nederland.”

Lees meer over de Dommelbimd in Brabants Centrum van donderdag 17 juli.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Olieenzo Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Doornmalen electro Gemeente Boxtel