RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:23:47    donderdag, 18 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 29 mei 2013 18:41 uur, laatst gewijzigd op 30 mei 2013 15:27 uur

Natuurbrug over A2 is voorbeeld

Natuurbrug over A2 is voorbeeld

Op de foto: Terreinbeheerder Gerard Traa van Brabants Landschap (vooraan, derde van links) verzorgde woensdag een rondleiding op natuurbrug Het Groene Woud over de A2 tussen Boxtel en Best: ,,Dit ecoduct functioneert prima", aldus Traa. (Foto: Peter de Koning).

Binnen een jaar bouwt de provincie samen met Rijkswaterstaat en de Vlaamse overheid zes ecoducten in Noord-Brabant en net over de grens met België. De eerste Brabantse natuurbrug over de rijksweg A2 tussen Boxtel en Best, die in 2005 geopend werd, geldt hierbij als voorbeeld. ,,Natuurbrug Het Groene Woud werkt prima", liet gedeputeerde Johan van den Hout (SP) woensdag weten tijdens een presentatie in Streekhuis Het Groene Woud in Liempde.

Naast natuurbrug Het Groene Woud en ecoduct Slabroek over de A50 komen er in Brabant vijf vergelijkbare voorzieningen bij: Herperduin (over de A50), Maashorst (N324), Leenderbos (N396), Groote Heide (A2) en Huis ter Heide/Loonse en Drunense Duinen (N261). Daarnaast gaat het om een ecoduct over de A67/E34 tussen de natuurgebieden Cartierheide in Vlaanderen en de Reuzelse Moeren in Nederland.

Naast gedeputeerde Van den Hout (ecologie en handhaving) voerden woensdag ook andere sprekers het woord tijdens de presentatie in Liempde, waaronder directeur Jan Baan van Brabants  Landschap. Aansluitend volgde een rondleiding voor de pers en andere genodigden op natuurbrug Het Groene Woud over de A2.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Proef Culinair Geerts advies Café zaal Kloosterzicht